Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 2 decembrie 2009

Garda Maghiară, alungată din Cluj-Napoca sub presiunea tinerilor naţionalişti români

 Sursa: napocanews.ro

Şase membri ai organizaţiei extremiste Garda Maghiară au fost ridicaţi de agenţi ai SPIR, după ce au încercat să pună în aplicare o manifestaţie publică, a cărei scop era cinstirea înfiinţării Batalionului Secuiesc (1 decembrie 1918), responsabil pentru uciderea a cca. 100 de români din Valea Drăganului.

La eveniment au fost prezenţi peste 150 de membri şi simpatizanţi ai Noii Drepte, care au presat organele MAI să oprească manifestarea extremiştilor Gărzii Maghiare.
Extremiştii nu aveau autorizaţie din partea Primăriei Cluj-Napoca pentru susţinerea acestui manifest.
Unul dintre membrii Uj Magyar Garda a declarat pentru NapocaNews că se aştepta la susţinere din partea Gărzii Maghiare din Ungaria. “Din păcate acestora, aflaţi în două autocare, le-a fost interzisă de către Poliţia Română intrarea în oraş”, a adăugat acesta.
Forţele de ordine au fost prezente în dispozitive impresionante, legitimând toate persoanele care se apropiau de Catedrala Sf. Mihail, unde membrii Gărzii Maghiare s-au refugiat.

[UPDATE]
50.000 de lei amendă pentru extremiştii Gărzii Maghiare

Potrivit spuselor purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – inspector Gina Pop, organizatorul manifestării extremiştilor Gărzii Maghiare, un tânăr din judeţul Mureş, a fost amendat cu suma de 50.000 de lei pentru încălcarea Legii 60 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.
Evenimentul comemorativ al celor şase membri ai Uj Magyar Garda, nu era autorizat de primarul Municipiului Cluj-Napoca.
N.N., foto O.C.

protest oc



protest 4

protest 3

protest9

protest6

protest5

protest2

protest1

protest 10

protest 8

protest 7

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”