Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 19 decembrie 2009

Iliescu: Daca ar incerca cineva sa ma inchida pentru Revolutie, ar provoca un protest general in toata tara. Eu am fost o tinta a teroristilor

Fostul presedinte Ion Iliescu a declarat vineri intr-un interviu acordat BBC ca, daca cineva ar incerca sa-l inchida in dosarul Revolutiei, ar provoca un protest general in toata tara, noteaza Agerpres.

''Cine ar putea sa ma judece pe mine in legatura cu Revolutia romana? Sa fim seriosi! Tot poporul a simtit ca am facut sacrificii de-a lungul intregii mele vieti si ca in zilele Revolutiei m-am implicat in tot acest proces de transformare a tarii. A exprima dubii cu privire la rolul meu in Revolutie este o chestiune pe care nimeni in Romania nu ar putea sa o ia in serios! Eu sa fiu in inchisoare?! Cine este... cine se gandeste la asta? Cei care ridica o astfel de problema nu sunt oameni normali. Daca cineva ar incerca asa ceva, ar provoca un protest general in intreaga tara''. a afirmat presedintele de onoare al PSD.

El s-a aratat uimit ca ar putea fi privit ca fiind responsabil pentru cei care au murit in Revolutie. ''Eu am fost o tinta a celor care trageau in zilele Revolutiei, si nu organizatorul... acelei diversiuni teroriste. A fost o diversiune indreptata impotriva noastra, a celor care am organizat prima structura provizorie a noii puteri'', a spus Ion Iliescu.
Fostul presedinte a reafirmat, pe de alta parte, ca procesul Ceausestilor a fost un proces exceptional, in conditii exceptionale.
''Din punct de vedere politic, noi am spus ca am fi preferat sa fi avut conditii pentru un proces deschis, dar in acest timp mureau oameni. Am luat acele decizii in acele conditii. Intrebarea era cum sa oprim acea diversiune terorista si, de fapt, decizia s-a dovedit corecta'', a sustinut Ion Iliescu, subliniind ca decizia care a fost luata intr-un grup de sase-sapte oameni s-a referit doar la organizarea procesului.
''Nici un alt tribunal, nici o alta curte nu ar fi putut lua alta hotarare. Hotararea tribunalului s-a dat in baza legislatiei lui Ceausescu'', a mentionat fostul presedinte. sursa: ziua.net

4 comentarii:

Anonim spunea...

As da o petrecere.
Ilici, cand ai sa mori am sa dansez.

Anonim spunea...

Cat de ipocrit poate sa fie cacatu'. Deabia astept sa fie inchis / asasinat ORICE sa vad cine face protest :))

Anonim spunea...

vai de steaua ta de comunist, paduche cu ochi de broasca ce esti.
pana si trepadusi tau de la psd o sa se cace pe mormantul tau.
auzi la el.
nici o flemga nu da nimeni pe tine criminalule!!!

Freedomfighter833 spunea...

Ilici, o sa putrezesti in beci si o sa ii para rau pentru tine doar lu Nina. :)) La beci cu tine, bolsevicule!!!!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”