Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 31 decembrie 2009

Procurorii timişoreni au fost umiliţi de naşul mafiei imobiliare ţigăneşti


Şeful clanului ţigănesc Cârpaci a bătut justiţia în primul şi singurul proces intentat împotriva mafiei imobiliare. Procurorii au muncit atât de mult la ancheta baştanului Ionelaş, încât au ignorat termenul limită în care dosarul penal trebuia să fie trimis în judecată.

Primul proces intentant vreodată în Timişoara mafiei imobiliare ţigăneşti a fost pierdut astăzi de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara. Magistraţii au făcut o greşeală demnă de un student în anul I la Facultatea de Drept în dosarul penal al lui Ionelaş Sandner, alias Ionelaş Cârpaci. S-au pierdut în investigaţii până au depăşit termenul limită impus de lege.
Anchetă fără sfârşit, proces ratat 


La începtul acestui an, baştanul Ionelaş a fost trimis în judecată pentru fals şi uz de fals, după cea mai lungă anchetă într-un dosar penal cu autor cunoscut din istoria postdecembristă a Parchetului Judecătoriei Timişoara. Avocaţii lui Ionelaş au solicitat instanţei de judecată să constate că până procurorii s-au trezit, a intervenit prescripţia, iar Ionelaş nu mai poate fi tras la răspundere pentru fapta sa.




Astfel, astăzi, Ionelaş Cârpaci a câştigat procesul nu pentru că e nevinovat, ci deoarece, în mod straniu, ancheta procurorilor a întârziat în favoarea lui. „Se încetează procesul penal, constatând prescripţia răspunderii penale”, se arată în sentinţa Judecătoriei Timişoara.


Dosarul Ionelaş, aprofundat şapte ani de procurori


Şeful ţiganilor a fost cercetat timp de şapte ani în dosarul în care a încercat să cumpere o clădire de pe bulevardul C.D. Loga folosindu-se de un act fals, încheiat pe spatele unei facturi. Fapta a fost comisă în 2001, iar în 2002 Ionelaş a fost reclamat la procurorii timişoreni. Ei au primit plângerea de la un cetăţean francez, a cărui semnătură a fost falsificată.


Deşi cunoşteau identitatea lui Ionelaş şi aveau documentul falsificat, procurorilor le-a luat şapte ani ca să finalizeze ancheta cu autor cunoscut. Procurorii au dat vina pentru întârzieri pe perioada lungă de timp necesară pentru expertizele grafologice, care au demonstrat, rând pe rând, că semnătura de pe actul lui Ionelaş a fost falsficată. sursa: adevarul.ro

2 comentarii:

Andra spunea...

Foarte tare!! Oare de ce nu ma surprinde?? Pentru ca traim in tara incompetentei in care domneste prostia si nepasarea! Lasa bre "sa mancam sa ne simtem bine". Cui ii pasa de justitie? Suntem un neam de pomanagii si de cersetori!

DioGene spunea...

''Suntem un neam de pomanagii si de cersetori!''
Asa sunt unii, multi, e drept. Dar nu poti califica in modul asta un neam intreg. Tu, prin acel "suntem", te identifici ca facand parte din neamul asta. Chiar asa te simti? Sunt multi oameni cinstiti si muncitori pe care ii jignesti nedrept prin generalizarea asta.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”