Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 9 decembrie 2009

România a fost condamnată la CEDO pentru "Dosarul Revoluţiei"


CEDO face referire la durata excesiv de mare a procesului ianuarie 1990 (când a fost deschis dosarul) şi până în octombrie 2008 (când au fost condamnaţi definitiv şi încarceraţi generalii Victor Stănculescu şi Mihai Chiţac).

România a fost astăzi condamnată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru tergiversarea dosarului revoluţiei timişorene. Este prima cauză care are ca subiect revoluţia română şi la care judecătorii europeni răspund după şase ani de la sesizare. Statul român va trebui să plătească 20.000 de euro.
Decizia Curţii a stabilit că România a încălcat dreptul la viaţă, întrucât nu a făcut o anchetă judicioasă. CEDO face referire la durata excesiv de mare a procesului ianuarie 1990 (când a fost deschis dosarul) şi până în octombrie 2008 (când au fost condamnaţi definitiv şi încarceraţi generalii Victor Stănculescu şi Mihai Chiţac).
Plângerea a fost înaintată curţii europene în 2003 de patru dintre urmaşii unor timişoreni răniţi şi chiar ucişi în decembrie 1989. Aceştia ceruseră iniţial daune cuprinse între 200.000 de euro şi aproape 1 milion şi jumătate de euro.
Sursa: Realitatea.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”