Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 10 decembrie 2009

Se poate si altfel: Milionarii din Germania cer statului sa-i impoziteze cu 5% mai mult

Mai multi milionari din Germania dau o adevarata lectie de civism si cer statului sa ii taxeze cu 5% mai mult decat pe contribuabilii obisnuiti, pentru a ajuta astfel bugetul tarii, saracit de criza economica.

Campania pentru reintroducerea unei taxe pe proprietate substantiale, aplicata doar oamenilor instariti, a fost demarata in primavara trecuta, de un grup de 21 de milionari germani, care incearca sa convinga coalitia de guvernare din Germania sa creasca nivelul acestei taxe pana la 5%, in conditiile in care valoarea acesteia este momentan de numai 0,9%, scrie The Times, potrivit de ziare.com.

Bugetul tarii va castiga astfel 100 de milioane de euro, ce ar trebui folositi ca fonduri de urgenta, pentru sectoarele grav afectate de criza economica, cum este sistemul de sanatate sau cel al asigurarilor sociale. Dieter Lehmkuhl, initiatorul campaniei, a adunat deja 46 de adepti in Germania, iar milionarii se pregatesc acum sa convinga guvernul federal sa introduca taxa pe proprietate si chiar sa-i taxeze retroactiv pe cei mai bogati oameni din tara. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”