Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 6 ianuarie 2010

Drapelul secuilor este de astazi si al judetului Harghita



Steagul Tinutului Secuiesc este albastru, cu o dunga aurie ce separa soarele si luna. De acum, drapelul va fi folosit la toate manifestarile oficiale din judetul Harghita.

Au decis-o consilierii judeteni cu doar doua voturi impotriva si sapte abtineri. Ceilalti 18, toti din Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania, s-au aratat pentru Drapelul Tinutului Secuiesc, care era folosit doar de cateva luni dupa ce fusese aprobat de Consiliul National Secuiesc.

Pe de alta parte, consilierii social-democrati au reclamat faptul ca pe steag nu se regaseste nici un simbol reprezentativ pentru romanii din judet. sursa: stirileprotv.ro

3 comentarii:

Decebalus Per Scorilo spunea...

Este incredibil până unde a putut să ajungă nesimțirea unora! Propun scrierea unei petiții pentru interzicerea simbolurilor revizioniste maghiare și chiar organizarea de proteste dacă se poate. Eu nu mă pricep la aceste lucruri, dar, dacă vrea să le facă cineva, pot da o mână de ajutor.

DioGene spunea...

Nu cred ca e nevoie sa amplificam starea de lucruri. Interzicerea simbolurilor nu va schimba situatia, iar marsurile de protest nu stiu cat ar putea ajuta. Poate i-ar aduce pe ei si cererile lor in prim-plan si in rest, nimic bun pt noi.
Cred insa ca trebuie facute presiuni asupra institutiilor statului pentru ca simbolurile unui judet sa nu fie suprapuse cu simbolurile unei singure etnii din zona si mai ales nu prin excluderea simbolurilor populatiei autohtone.

Fiii Luminii spunea...

Judetul Harghita si Covasna trebuie desfiintate si anexate la alte judete si atunci secuii si sasii nu vor mai fi o problema pe aceste teritoriu sacru al Daciei strabune.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”