Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 5 februarie 2010

Dosarul uciderii lui Marian Cozma a avut 13.000 de pagini

Reprezentanţii Poliţiei de Veszprem au anunţat, joi, că dosarul uciderii handbalistului român Marian Cozma, în 8 februarie 2009, a adunat 13.000 de pagini, costurile anchetei din ultimul an fiind estimate la 68 milioane de forinţi, adică aproximativ 250.000 de euro.

Conform declaraţiei colonelului Derzsy Peter, şeful Criminalisticii din cadrul Poliţiei Veszprem, dosarul întocmit după uciderea handbalistului român Marian Cozma a adunat 38 de capitole, în 13.000 de pagini.
Au fost audiaţi 700 de martori, au avut loc 57 de interogatorii directe şi 416 persoane au fost supuse recunoaşterii. Au fost adunate 347 dovezi, 60 de specialişti analizându-le şi exprimându-şi opiniile. Cercul de suspecţi a adunat 27 de persoane, care au fost implicate anterior şi în alte 53 de tipuri de infracţiuni. 

Rezultatele anchetei care a durat aproape un an au fost date publicităţii joi, într-o conferinţă de presă. Colonelul Derzsy Peter a estimat costurile anchetei la 68 de milioane de forinţi, adică 248.401 euro. Conform declaraţiilor şefului secţiei de Criminalistică din cadrul Poliţiei Veszprem, dosarul va fi predat luna viitoare la Procuratură.

Poliţia din Veszprem a anunţat joi, oficial, că autorul crimei este considerat Raffael Şandor, care l-a înjunghiat în inimă pe Marian Cozma, după ce îi aplicase o lovitură similară şi în zona rinichilor. Ceilalţi doi handbalişti de la MKB Veszprem implicaţi în altercaţia din 8 februarie, croatul Ivan Pesici şi sârbul Zarko Sesum, au fost atacaţi de al doilea suspect, Nemeth Gyozo, ajutat de Ivan Sztojka. Gyozo a fost cel care l-a înjunghiat în zona rinichilor pe Ivan Pesici.

Marian Cozma a fost înjunghiat mortal, în data de 8 februarie 2009, la restaurantul Patriota, din oraşul Veszprem, în altercaţie fiind implicaţi şi alţi doi coechipieri, Zarko Sesum şi Ivan Pesic, grav răniţi şi ei. Handbalistul român în vârstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă, fiind singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa.

Sâmbătă, la ora 15.00, în faţa Veszprem Arena va fi dezvelit monumentul închinat memoriei lui Marian Cozma. Imediat după tragedia petrecută în 8 februarie 2009, fanii echipei din Ungaria au deschis un cont în care s-au făcut donaţii, pentru ridicarea acestui monument. În aproape un an, ei au strâns suma de aproximativ 20.000 de euro. Monumentul este din granit, are 2,5 metri înălţime şi a fost realizat de sculptorul Mihaly Gabor.
  sursa: mediafax.ro
CITEŞTE ŞI...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”