Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 1 martie 2010

Petiţie: Salvati Capitala Daciei, Sarmizegetusa Regia !

Ne-a fost semnalată apariţia acestei petiţii online cu rugamintea de a  o populariza. Poate că solidarizarea noastră în această chestiune de interes naţional, pornind din mediul internetului si apoi penetrând toate straturile societăţii, va da roadele necesare şi Sarmiyegetusa Regia va găsi protecţia necesară pentru a rămâne moştenire sacră urmaşilor nostri.
destinatar: Ministerul Culturii

Marele Sanctuar Circular din cadrul complexului arheologic Sarmizegetusa Regia a fost vandalizat, din nou, de persoane rămase neidentificate.

Este vorba despre Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei, un loc al nimanui, pasat de la unii la altii, cu inconstienta si iresponsabilitate, de autoritatile statului. Fericiti ca nu-i baga nimeni in seama, vizitatorii ingroapa cu succes fosta cetate in munti de coji de seminte, iar natura le desavarseste opera, acoperind locul cu balarii.

Autorităţile statului dau dovadă de o indiferenţă de-a dreptul dureroasă faţă de un monument din patrimoniul UNESCO, comparabil ca valoare istorică cu Stonehenge.

Pentru mai multe informatii accesati urmatoarele adrese:

http://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/cetatea-sarmisegetusa-regat-devastat-de-nepasare-si-cautatori-de-aur.html

http://turism.evz.ro/articole/detalii-articol/887771/Sarmizegetusa-vandalizata/

Daca iubesti Romania si iti pasa de viitorul urmasilor, semneaza si tu aceasta petitie si spune-ti parerea, adaugand propunerile tale pentru remedierea situatiei. Este probabil prea putin, dar este un inceput si poate ca Ministerul Culturii si Guvernul Romaniei isi vor intoarce privirile si spre acest obiectiv istoric inestimabil, unul dintre multe altele, lasate de stramosii nostri.

Semnează petiţia

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”