Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 8 aprilie 2010

Ţiganii despre români: nişte gagii nesimţiţi albinoşi

Presedintele Asociatiei Crestin Democrate a Romilor din Romania a lansat un atac dur la adresa romanilor pe care ii numeste niste "gagii nesimtiti" si "albinosi". Intr-un comunicat intitulat "Ce vrem noi Tiganii, vrem Respect", Edu Adrian sustine ca discriminarea trebuie sa inceteze si le cere romanilor sa faca un efort pentru a demonstra ca nu sunt xenofobi. Prezentam in continuare mesajul presedintelui Asociatiei Crestin Democrate a Romilor. Ortografia, ortoepia si punctuatia ii apartin.

"Nu cerem sa ni se acorde un tratament preferential. Ne dorim doar acelasi respect ca toti ceilalti - SI NOI ROMI VREM RESPECT. Ma numesc Edu Adrian si sunt presedinte al Asociatiei Crestin Democrate a Romilor din Romania, expert pe probleme de romi in Primaria Municipiului Bucuresti, voluntar la Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, membru al ANOFM.

PREJUDECATILE, STIGMATIZAREA SI DISCRIMINAREA NOASTRA A ROMILOR

Un mare numar de romi se confrunta cu obstacole semnificative in accesul la resurse si servicii de baza, care pentru majoritatea populatiei rome sunt un lucru de la sine inteles. Romii sunt una din minoritatile europene cele mai afectate de respingere si valorizare negativa, ceea ce duce la crearea unor bariere in calea incluziunii sociale, de la obtinerea unui loc de munca, educatie, servicii, sanatate si servicii sociale.

DISCRIMINAREA GAGIILOR

Discriminarea poate sa fie un factor agravant al unor probleme de atitudine care ii doare in cur de situatia Romilor, sanatate mentala, cum ar fi stresul, depresiile, pesimismul. Discriminarea tacita din partea gagiilor nesimtiti, pentru ca sunteti niste gagii nesimtiti voi romanii si toti albinosii, poate sa joace un rol si in ce priveste traiul in zone segregate si defavorizate unde romii sau tiganii, cum va place sa ii numiti sau ii strigati, cred ca trebuie sa faceti un efort pentru a inceta cu jignirea tuturor Romilor si sa demonstrati ca nu sunteti nesimtiti si xenofobi. Sa nu credeti ca am jignit pe cineva intentionat, dar asta este realitatea. Nu cred ca trebuie sa va suparati, dar asta sunteti cativa dintre voi GAGII sunteti suparati pe TIGANI.

DE CE OARE? Voi majoritari aveti raspunsul corect, FITI MAI BUNI FRATI ROMANI.
EDU ADRIAN"

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”