Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 8 aprilie 2010

Turcia: Israel este principala ameninţare pentru pacea în Orientul Mijlociu

Israel este principala ameninţare la pacea din Orientul Mijlociu, declara premierul turc Recep Tayyip Erdogan, aflat în vizită la Paris, înaintea întâlnirii cu liderul francez Nicolas Sarkozy.

"Israel reprezintă acum principala ameninţare la pacea regională," sublinia Erdogan înaintea întâlnirii de o oră de la Elysee.

"Dacă o ţară foloseşte forţa disproporţionat în Palestina şi foloseşte bombe cu fosfor în Gaza, nu putem spune 'bine'... Întrebăm cum poate face acesta," arăta premierul turc.
În urmă cu două zile, întrebat despre atitudinea sa în privinţa chestiunii nucleare iraniene,Erdogan arăta că Iran nu este sigura ţară din Orientul Mijlociu care încalcă regimul de nonproliferare şi deţine arme nucleare.

Relaţiile dintre Turcia şi Israel, două state tradiţional prietene, s-au răcit după ce Israel a lansat un atac masiv asupra Fâşiei Gaza.

Antena3.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”