Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 28 mai 2010

Finanţarea lui „Poli” este atacată la DNA. Merită echipa banii autorităţilor ?

Avocatul timişorean Carmen Obârşanu nu reunţă la ideea de a opri finanţarea cluburilor sportive de către Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş. „Am adunat date şi am depus denunţ penal la DNA”, a spus Obârşanu.

Un adevărat circ a izbucnit în Consiliul Local la ultima şedinţă, când consilierii au dezbătut proiectele de finanţare a cluburilor sportive. Avocatul Carmen Obârşanu s-a opus vehement şi a ameninţat cu plângere la DNA. Aleşii nu s-au speriat şi au aprobat proiectele.

Avocatul s-a ţinut de cuvânt. S-a documentat şi a formulat denunţul penal împotriva Primăriei Timişoara şi a Consiliului Judeţean Timiş. „Am făcut rost de toate actele şi aici este o fraudă. Se constituie o societate comercială din start direcţionată pe pierderi. Se spune că persoanele fizice au profit de 0,01 la sută, deci persoanele fizice ştiu că nu vor avea profit niciodată. Primăria şi Consiliul Judeţean încălcând un temei legal care spune că autorităţile locale nu au voie să sponsorizeze o societate comercială privată, nu ţine cont şi finanţează echipa din bani publici”, a spus Obârşanu.


Aceasta a mai spus că speranţele ei de a fi luată în seamă sunt la Bucureşti, nu aici. „Nu trebuie să ne facem speranţa că prefectul va ataca hotărârile de finanţare. Eu nu-mi fac speranţe nici la DNA Timişoara”, a mai spus avocatul.

Oricine e liber să facă plângere

Reprezentanţii autorităţilor susţin că Obârşanu este liberă să depună câte plângeri doreşte, asta nu înseamnă că va şi câştiga. „Orice cetăţean al acestui oraş poate să depună plângeri, dar să îşi asume şi riscul de a se alege cu plângere pentru denunţ calomnios”, a spus viceprimarul Adrian Orza (ameninţător, încercând sa pareze, în acest mod, demersul curajoasei avocat, Carmen Obârşanu - notă, Lupta NS). Părerea este împărtăşită şi de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, cu precizarea că acesta nu consideră oportun un denunţ calomnios împotriva avocatei.

2 comentarii:

Alexandru Pinţa spunea...

Interesant ce sustine doamna...! Oricum nu cred ca va castiga.
Eu unul sunt de parere ca orice primarie, a oricarui oras, daca are o singura echipa in prima liga de fotbal, handabl sau alt sport, ar trebui sa sustina financiar acea echipa, chiar daca aceasta are un finantator.

Anonim spunea...

De acord cu tine, dar primaria (comunitatea) sa aiba beneficii. An de an pompezi bani in acea firma fntoma si rezultatele sunt mai mult decat dezamagitoare pentru unul dintre marile orase ale tarii. Daca bagi bani, trebuie sa primesti pentru ei ceva in schimb si ar trebui sa primeasca CJT, CL si Primaria, actiuni pentru banii ompati in firma pentru ca adevarata performanta lipseste, cum lipseste si spectacolul fotbalistic.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”