Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 6 mai 2010

Suporterii lui Dinamo Minsk i-au adus un tribut lui Rudolf Hess

În data de 28 aprilie 2010, la Minsk, în Republica Bielorusă, a avut loc meciul de fotbal între echipele Dinamo Minsk şi Vitsebsk, contând pentru cea de-a şasea etapă a campionatului naţional de fotbal. La acest meci a izbucnit un scandal legat de mesajul înscripţionat pe un banner.
Cu această ocazie suporterii locali au desfăşurat un banner cu imaginea lui Rudolf Hess şi textul "Viata ta pentru noi este un exemplu de loialitate", incadrat de data naşterii adjunctului lui Adolf Hitler si ziua morţi sale. De asemenea, s-a mai putut citi şi semnătura grupului care a celebrat în acest mod ziua de naştere a celui condamnat la închisoare pe viaţă în simulacrul de proces de la Nürnberg, dar pe care mulţi îl consideră a fi un erou şi îl numesc "prizonierul păcii": "Băieţii cu pielea albă şi sângele albastru".

În cazul în care se constată că incidentul îndeplineşte definiţia unei infracţiuni administrative sau a unei infracţiuni, autorii pot fi excluşi de pe stadion până la sfârşitul sezonului, care a început recent, şi clubul va fi amendat cu până la 75 de mii de euro. Un suporter, pe numele său de utilizator RockerR a notat pe forumul ziarului "Pressball": "Eu nu înţeleg ce este extremist în acest banner. Lukashenko a spus că admiră şi respectă politica internă a lui Hitler în Germania. Deci, care este problema?"

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”