Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 13 iunie 2010

Doi somalezi, ucişi de islamişti pentru că urmăreau meciul Nigeria-Argentina

Militanţii înarmaţi au intrat într-o casă unde mai mulţi fani urmăreau meciul în secret, după ce autorităţile religioase islamiste au interzis vizionarea partidelor de la Cupa Mondială.

"Doi tineri care au încercat să sară gardul au fost ucişi, în timp ce alţi zece, inclusiv soţul şi fiul meu, au fost luaţi în custodie de islamişti", a declarat Halima Ahmed, mamă a cinci copii.

Liderul miliţiei islamiste, Mohamed Abu Abdalla, a declarat că persoanele reţinute au încălcat legea şi vor fi judecate conform legii islamice.

Înaintea începerii Cupei Mondiale, islamiştii somalezi au avertizat că vizionarea meciurilor contravine legii islamice şi au ameninţat că suporterii care vor fi surprinşi uitându-se la meciuri vor fi aduşi în faţa instanţelor.

"Fotbalul provine din vechile culturi creştine, iar administraţia noastră islamică nu va permite niciodată urmărirea meciurilor. Adresăm un ultim avertisment în acest sens poporului nostru", declarase un lider islamist cu câteva ore înainte de începerea Cupei Mondiale.


Locuitorii din regiunea Jubba, situată în sudul Somaliei, au trimis o solicitare administraţiei islamiste, cerând permisiunea de a urmări cel mai mare eveniment fotbalistic din lume, însă solicitarea lor a fost respinsă.

Administraţia islamistă somaleză a luat măsuri similare şi în 2006, apreciind că fotbalul este un "act satanic". Atunci, două persoane au fost ucise şi alte câteva zeci au fost arestate, în urma unui raid al forţelor de ordine într-un cinematograf din centrul Somaliei, unde suporterii urmăreau un meci din cadrul Cupei Mondiale. sursa: mediafax.ro

2 comentarii:

Zob spunea...

Nu aşa se rezolvă problema. Albii trebuie să revină în Europa iar extraeuropenii să fie expulzaţi din Europa.

Anonim spunea...

Acum postezi la alt subiect. Incearca tov. Zob sa fii mai atent.

Albi trebuie sa ramana acolo unde sunt, sunt o minoritate insignifianta in afara SUA si bineinteles a Europei. In Africa de Sud au ajuns inaintea negrilor, iar in rest, comunitatile Albe sunt minuscule si benefice comunitatilor locale care sunt incapabile de evolutie in orice domeniu.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”