Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 13 iulie 2010

Italienii au scos 198 de milioane de euro negri din România

În urma proiectului de aministie fiscală a guvernului italian s-a descoperit că 1147 de italieni deţineau în România 198 de milioane de euro. Banii au fost repatraiţi în Italia între 15 septembrie 2009 şi 30 aprilie 2010.

200.000 de transferuri de bani, cu o valoare medie de 500.000 euro, au fost realizate către băncile italiene între 15 septembrie 2009 şi 30 aprile 2010, în urma unui decret de aministie fiscală, anunţă publicaţia economică Professione Finanz. Potrivit trezoreriei, vasta operaţiune de repatriere a banilor a adus 5,6 miliarde de euro la buget Italiei.


Prin scutul fiscal, italienii au plătit între 5 şi 7% impozit pe veniturile repatriate, în funcţie de data la care s-au hotărât să transfere banii spre Italia.

Evazioniştii italieni şi-au ţinut banii cu precădere în Elveţia, de unde au provenit 71 de miliarde de euro. Dacă de la alte ţări cunoscute drept paradisuri fiscale cum ar fi Luxemburgul, de unde au venit 6,8 miliarde de euro şi San Marino- 5,8 miliarde de euro, fiscul italian se aştepta să obţină sume importante, surpriza au constituit-o ţari care nu sunt pe listele negre sau gri ale OCDE, printre care se numără şi România.

Publicaţia italiană scrie că 1147 de italieni au ascuns în ţara noastră 198 de milioane de euro. O altă ţară de unde s-au recuperat mulţi bani a fost Hong Kong, unde 300 de italieni aveau 140 de milioane de euro.

Surprizele fiscului nu s-au oprit aici.În Palestina, Muntenegru, China, Egipt, Chile sau Cuba, banii italieni erau împrăştiaţi pe toată planeta. sursa: realitatea.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”