Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 3 august 2010

Mafia extorcatorilor holocaustologi, asociaţi în gruparea de falsificatori intitulată Muzeul Holocaustului din SUA, cere României să renunţe la la ceea ce ei numesc "o moneda rasistă"

Radu Ioanid, director (de fapt un falsificator al istoriei şi extorcator al mafiei holocaustologilor, sionist extremist şi antiromân notoriu!) al aşa-zisului Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite, a declarat că a fost "şocat" de decizia băncii de a bate o monedă cu chipul Patriarhului Miron Cristea, care a condus biserica Ortodoxă Română între 1925 şi 1939.

Ioanid aminteşte, conform Associated Press, că Patriarhul a fost responsabil pentru reimpunerea legii cetăţeniei în România, prin care 225.000 de evrei, sau 37% din populaţia evreiască, au fost lăsaţi fără cetăţenia română, în perioada interbelică.


Ioanid a cerut ca Banca Naţională a României să retragă moneda din circulaţie, printr-o scrisoare privată trimisă guvernatorului Mugur Isărescu, la 29 iulie. Purtătorul de cuvânt al BNR, Mugur Stet, a declarat însă, pentru AP, că moneda face parte dintr-o serie pentru colecţionari, bătută în argint, cu chipurile celor cinci patriarhi ai României care au condus BOR începând cu 1925, nefiind vorba de o monedă specială dedicată lui Cristea.

Primul patriarh al BOR este cunoscut, într-adevăr, pentru atitudinile sale antisemite. Miron Cristea scria în 1937, în publicaţia cuzistă "Apărarea Naţională": "Îţi vine să plângi de milă bietului popor român, căruia evreul îi stoarce şi măduva din oase. A nu reacţiona împotriva evreilor, înseamnă a ne duce de vii la pieire….A ne apăra este o datoria naţională şi patriotică, iar nu “anti-Semitism”….[A]veţi destule calităţi şi posibilităţi, ca să vă căutaţi şi găsiţi şi câştigaţi undeva un loc, un pământ, o ţară, o patrie încă nelocuită de alţii….Trăiţi, ajutaţi-vă, apăraţi-vă, şi exploataţi-vă unii pe alţii; dar nu pe noi şi pe alte popoare, cărora cu rafinaţiile etnice şi talmudice le duceţi şi acaparaţi tot belşugul".

Patriarhului Miron Cristea a fost însă şi iniţiatorul ideii construirii unei Catedrale a Mântuirii Neamului.

Miron Cristea a fost numit premier de către Carol al II-lea la 11 februarie 1938. Deşi se spune că "a oprit violenţele antisemite care se petrecuseră în timpul mandatului lui Octavian Goga în fruntea guvernului", patriarhului i se reproşează că "nu ar fi modificat legislaţia antisemită a ţării". Cristea este cel care a implementat dictatura regelui Carol al II-lea, inclusiv măsurile de expulzare a evreilor. La 1 ianuarie 1939, Cristea a introdus alte măsuri: miniştri care îl vizitau pe regele Carol trebuiau să se prezinte în uniformă, iar toţi membrii guvernului, inclusiv patriarhul, în salutau pe rege cu aşa-numitul "salut fascist". Patriarhul a decedat însă la scut timp, în martie, de bronhopneumonie.

Acum, în România mai trăiesc doar 6.000 de evrei, iar autorităţile române au cedat inacceptabil în ultimii ani  să recunoască o vină imaginară a statului român în deportarea evreilor, în timpul celui de-al doilea război mondial, fară să permita studierea temeinică şi onestă a acestei probleme deosebit de importante. Nu o data, mafia holocaustologilor şi-a exprimat dorinţa ca România să plătească despăgubiri materiale uriaşe pentru crime fictive.

Comunicatul BNR arăta, la lansarea iniţiativei, în luna iulie, că "Banca Centrală va pune în circulaţie 5.000 de monede de argint cu valoare nominală de 10 lei şi preţ de vânzare fără TVA de 950 de lei, dedicate celor cinci patriarhi ai Bisericii Ortodoxe Române din perioada 1868-2007.

“În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 19 iulie 2010, un set de cinci monede din argint, dedicate patriarhilor Bisericii Ortodoxe Române, Miron Cristea, Nicodim Munteanu, Justinian Marina, Iustin Moisescu şi Teoctist Arăpaşu”, se arată în document. După o ştire realitatea.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”