Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 5 august 2010

Regizorul Oliver Stone, acuzat de antisemitism de catre mafia holocaustologilor

Centrul Simon-Wiesenthal a criticat luni, comentariile "antisemite" ale lui Oliver Stone, prin care acesta "minimalizează Holocaustul" şi a îndemnat Hollywood-ul să condamne discursul celebrului cineast american.

Oliver Stone este "încă un papagal în corul antisemit", a declarat, la rândul său, într-un comunicat, rabinul Abraham Cooper, unul dintre conducătorii Centrului Simon-Wiesenthal, cu sediul în Los Angeles, a cărui misiune este "conservarea memoriei istorice a Holocaustului". (Adica indoctrinarea la scara mondiala a tuturor indivizilor cu povestea care a creat cea mai mare escrocherie a secolului XX: holoca$hul!)

Regizorul american atribuie "interesul pe care lumea îl are pentru Holocaust «dominaţiei exercitate în mass-media de către evrei»", a explicat Abraham Cooper.

Rabinul Cooper a reacţionat astfel faţă de cuvintele regizorului filmului "Născut pe 4 iulie" în interviul acordat publicaţiei britanice Sunday Times. Oliver Stone a declarat: "În cultura noastră, accentul este pus pe Holocaust deoarece evreii controlează mass-media".


Adolf Hitler, spunea cineastul american, "a făcut un rău mult mai mare poporului rus decât poporului evreu".

"Oliver Stone se încăpăţânează să minimalizeze Holocaustul", a declarat, la rândul său, Abraham Cooper.

În interviul acordat publicaţiei Sunday Times, Oliver Stone consideră, printre altele, că politica americană faţă de Iran este "oribilă".

"Iranul nu este neapărat partea «gentilă» (...), însă americanii nu cunosc toată povestea", a declarat regizorul american.

"Sper ca retorica iresponsabilă şi scandaloasă a lui Oliver Stone să fie condamnată de către colegii săi din industria de divertisment", a reacţionat rabinul Abraham Cooper.

Oliver Stone, un veteran al Războiului din Vietnam, este cunoscut pentru filmele sale cu miză ideologică, fiind dublu câştigător al Oscarului pentru regia filmelor "Plutonul" (1986) şi "Născut pe 4 iulie" (1989). Începând cu "JFK" până la "Născuţi asasini", filmele lui Stone au generat mereu controverse. Un alt film recent al său, intitulat "W", despre fostul preşedinte american George W. Bush, a fost lansat în 2008, cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale americane. În "W", regizorul a construit intriga pe baza conflictului oedipian dintre preşedintele George W. Bush şi tatăl său, fostul preşedinte George H. W. Bush.

Sensibil faţă de destinul ţărilor în curs de dezvoltare, Oliver Stone a realizat multe pelicule în acest registru, printre care "Comandante" (2003) şi "În căutarea lui Fidel" (2006), consacrate preşedintelui cubanez Fidel Castro, dar şi "Salvador" (1986), despre conflictele din America Centrală.

Cel mai recent proiect al regizorului Oliver Stone, continuarea filmului "Wall Street", a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes 2010, iar compania Fox a decis să amâne lansarea peliculei în sălile de cinematograf, de pe 12 aprilie pe 24 septembrie. dupa mediafax.ro

1 comentarii:

b spunea...

rabinul ala poate sa o ia la mumu ca restul rabinilor

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”