Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 31 august 2010

Un soldat israelian care şi-a golit încărcătorul într-o fetiţă palestiniană, găsit nevinovat

După ce a tras în Imam al-Hams, în vârstă de 13 ani, căpitanul israelian le-a mărturisit subalternilor săi că ar fi ucis şi un copil de trei ani.

Un căpitan din armata israeliană care şi-a golit încărcătorul mitralierei într-o fetiţă palestiniană de 13 ani, după care a mărturisit că ar fi făcut acelaşi lucru şi dacă ar fi fost vorba de un copil de trei ani, a fost achitat de toate acuzaţiile, relatează guardian.co.uk.

Căpitanul, care a fost identificat doar cu iniţiala R., a împuşcat-o pe Imam al-Hams de 17 ori, în 2009, după ce fetiţa s-a apropiat de un punct de pază al armatei istraeliene, situat lângă tabăra de refugiaţi Rafah din Gaza.


Varianta oficială a armatei este că Imam al-Hams a fost împuşcată din cauză că a pătruns într-o zonă de securitate, cărând în spate un ghiozdan. Soldaţii israelieni s-ar fi temut că în ghiozdan se afla o bombă. Potrivit unei înregistrări audio, subalternii căpitanului R. i-au spus acestuia că Imam era o fetiţă extrem de speriată. După ce soldaţii au tras prima oară, fetiţa şi-a scăpat ghiozdanul, care a fost atins de câteva gloanţe. Aşadar, nu putea fi vorba de o bombă. A luat-o la fugă în direcţia opusă punctului de control, moment în care a fost împuşcată.

Căptianul R. s-a dus ulterior după Imam al-Hams şi şi-a golit încărcătorul în ea. Mai întâi a împuşcat-o de două ori în cap, după care s-a retras puţin şi a tras la nivelul corpului, au povestit martorii la scenă.

Imediat după asta, Căpitanul R. le-a explicat soldaţilor motivul pentru care a omorât-o pe fetiţă: “Trebuie să omorâm tot ce se mişcă în zona de securitate, chiar dacă este vorba despre un copil de trei ani”.

La aflarea verdictuli, căpitanul R. a izbucnit în lacrimi, după care s-a întors spre băncile din sală şi a spus: “V-am zis eu că sunt nevinovat!” sursa: realitatea.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”