Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 17 septembrie 2010

Financiarul.ro: Pomerania Anterioară, locul unde neonaziştii sunt ceva normal

În idilica zonă a Pomeraniei Anterioare (Vorpommern), neonaziştii întâmpină mai degrabă aprobare decât respingere, cu ajutorul camaraderiilor regionale aceştia încercând să câştige de partea lor localităţile izolate, scrie ziarul german Die Zeit.
Gerold Seidler, primarul din Ferdinandshof, pălise aproape, reuşind să-şi regăsească vocea abia după ce marşul în bătaia tobelor al membrilor în uniformă din camaraderia ‘Freies Pommern’ (Pomerania Liberă), prin mijlocul localităţii, a ajuns la sfârşit.
Cordonul compact, format din 300 de neonazişti, în frunte cu toboşari şi stegari, a mărşăluit pe lângă cei câţiva consilieri municipali tăcuţi, condus fiind de deputatul în parlamentul de land Tino Mueller (32 de ani), membru NPD (partid de extremă-dreapta).
Seidler este director al şcolii elementare unde învaţă fiul lui Mueller, unii dintre cei care au participat la marş fiind de asemenea foşti elevi de-ai săi. Timp de trei ore, Mueller şi ai săi au invadat locul, solicitând pedeapsa cu moartea pentru pedofili şi urlând prin megafoanele instalate pe un vehicul.
Înainte de manifestarea finală, ei s-au oprit în faţa unei case în care locuieşte un condamnat pentru pedofilie, lăsat în libertate pe motive mentale, respectivul părăsind de curând o localitate din nordul ţării, se presupune de frică, pentru că pe strada sa a fost pusă o tăbliţă indicatoare pe care scria ‘aici locuieşte pedofiluľ.
Consilierul districtual Marko Mueller, fratele deputatului, striga cu această ocazie în megafon: ‘Doar prin pedeapsa cu moartea putem fi siguri că aceste bestii nu vor fi lăsate libere printre oameni printr-o hotărâre judecătorească. Cine distruge viaţa copiilor noştri acela şi-a pierdut dreptul la propria viaţă’.

Pomerania Anterioară, situată în partea de est a landului Mecklenburg-Vorpommern, a contribuit acum patru ani la intrarea NPD în parlamentul de land de la Schwerin. În localităţile din jurul Ferdinandshof, NPD a fost ales de un număr mai mult decât dublu de persoane comparativ cu media pe land, adică 15 procente.
În satul Wilhelmsburg din vecinătate, NPD a fost chiar cel de-al doilea partid ca număr de voturi, cu 27,9 procente. De când NPD este reprezentat în parlamentul de land tot mai mulţi consideră partidul drept unul la fel ca toate celelalte.
O dovadă ştiinţifică în acest sens a fost furnizată anul acesta de universitatea din Bielefeld, cu ajutorul unui studiu realizat printre locuitorii din Anklam, în districtul vecin Ostvorpommern (Pomerania Anterioară Est).
Acolo, fiecare a treia persoană consideră NPD-ul drept un partid normal. Acest lucru poate fi spus şi despre întreaga regiune, inclusiv Ferdinandshof, este de părere şi expertul în extremism de dreapta Guenther Hoffmann, un observator al scenei locale timp de ani de zile. sursa: financiarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”