Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 29 septembrie 2010

Untermenschen: Copiii ţigani se masturbează pe acoperiş

În cel mai frumos oraş din Romania, nişte copii se masturbează pe acoperiş. Pare incredibil, dar tot acolo işi fac şi nevoile, acoperişul fiind cel al pieţei în care părinţii lor fac negoţ cu haine second. Alţi copii, după cum au văzut la părinţii lor, îşi fac nevoile după blocurile din jur, şi joacă barbut în scările blocului. În toată piaţa Traian există un singur wc, însă ţiganii nu se îndură să dea 2 lei, taxa de treaba mare.

În ciuda măsurilor de discriminare pozitivă, ţiganii din Piaţa Traian au rămas tot ţigani. Ţigăneală se numeşte şi atmosfera care domneşte în jurul pieţei, aleile şi blocurile căpătând noi funcţionalităţi: de wc, de container sau de casinouri.

Apogeul tupeului şi nesimţirii a fost atins recent, când trei pui de ţigan s-au urcat pe acoperişul pieţei în care munceau părinţii lor şi au început să se să facă treaba mare şi să... se masturbeze.
„ Unu îşi făcea nevoile pe acoperiş iar doi făceau chiar nişte gesturi obscene. Mai exact se masturbau. Când am văzut m-am şocat", a declarat un locatar, care a imortalizat momentul cu un aparat foto, direct din balconul blocului său.

Scările, cazinouri second-hand

Dacă colţurile blocurilor sunt wc-uri, scările sunt cazinouri. Pentru că părinţii nu-i dau la şcoală, copii îşi fac de lucru.

„Se joacă cărţi, barbut pe scări la noi. Dacă le zici ceva îţi arată semne de alea, obscene. Au aruncat cu pietre şi au spart geamul la scară că i-am alungat", ne povesteşte Gherghe Firaru. Cine pierde are motive să fie furios, căci barbutul e pe bani. „Jucau barbut în scară. I-au alungat vecinii din partea ailaltă şi apoi au venit la noi. Nu s-au înţeles. S-au luat la bătaie, şi au fugit", ne spune o martoră.

Au wc, dar e cu taxă

Probabil că rromii nu şi-ar mai face nevoile pe toate drumurile, dacă ar avea unde să şi le facă. În toată piaţa a fost improvizat un singur closet, la peste 1.000 de persoane. Probabil că fi fost folosit dacă administratorul unei bucăţi din piaţă nu ar fi încercat să facă o afacere de rahat din el. Copii trebuie să plătească 1 leu pentru a beneficia de astfel de servicii, iar adulţii 2 lei - tocmai de aceea preferă să se uşureze gratis, prin boscheţi, conform tradiţiei.

La intervenţia echipei RTT, administratorul a promis că măcar copiii vor avea gratuitate la WC-ul pieţei. „Am făcut pe bucăţica mea unde am închiriat spaţiul ăla noi am făcut grup sanitar. Şi copii or să intre acolo, să nu mai facă între blocuri. Chiar am avut o şedinţă cu rromi noştri să fim şi noi mai civilizaţi", a declarat Gavril, care este printre altele şi vicepreşedinte la Liga Meşteşugarilor din România.

Vor mutarea pieţei

Reacţia rromilor la vederea camerelor video a fost una recalcitrantă, agitată şi violentă. Pentru a ne feri de eventuale riscuri, la faţa locului a fost chemată o echipă a Poliţiei Comunitare, care a aplanat conflictul. „Majoritare au fost sesizările legate de depăşirea domeniului atribuit. De câte ori am fost sesizaţi, am intervenit. Din păcate nu cunosc să vină la scările vecinilor, dar dacă am fi avut, am fi intervenit", ne spune Marcel Chirilă, PR la Poliţia Comunitară Braşov. libertatea.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”