Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 16 octombrie 2010

Avocata bătută cu sălbăticie de un clan de ţigani în centrul Timişoarei: "Ţiganii nu sunt deranjaţi de procurori"

Avocatul Carmen Obîrşanu, bătut acum un an de un clan de ţigani pe un bulevard din centrul oraşului, spune că procurorii ţin dosarul agresiunii într-un sertar unde se depune praful pe el. Dintre toţi cei şase bătăuşi, care au lovit-o cu pumnii şi picioarele, procurorii cercetează doar o pirandă pe care nici nu au invitat-o la audieri.

Avocatul Carmen Obârşanu, bătut cu bestialitate şase indivizi care fac parte din clanul Cârpaci, spune că ancheta bate pasul pe loc de un an de zile. Deşi imediat după agresiune, în septembrie 2010, poliţiştii şi procurorii au trimis trupele speciale peste familia de romi, ulterior dosarul s-a blocat în biroul unei procuroare. Asta pentru că Ileana Cârpaci nu se prezintă la audieri, fiind plecată în Germania.

Praf de pe dosar

„Ţiganii nu sunt deranjaţi de procurori. Dosarul penal stă să facă praf în biroul procuroarei. Ea a avansat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş şi a luat dosarul cu ea şi îl ţine la păstrare. Eu am depus plângere la prim-procuror împotriva anchetatoarei şi nu am primit răspuns. Până la urmă o să depun plângere penală. Unii procurori au obiceiul să ţină dosarele penale în sertar până se prescrie răspunderea faptei. E un reflex comunist de a face justiţie", a spus avocatul timişorean Carmen Obârşanu.
„Dosarul penal urmează să fie soluţionat cu respectarea legii", a spus prim-procurorul Ion Braşoveanu, şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Bătută pe stradă de clanul cu care se luptă în justiţie

În 21 septembrie 2009, Carmen Obârşanu susţine că a fost bătută cu pumnii şi picioarele sub ochii îngroziţi ai clientului său, pe care îl apără într-un proces cu ţiganii. „Ţiganii dărâmau gardul clientului meu, într-un cartier din centrul Timişoarei cucerit de ţigani, şi am venit să văd ce s-a întâmplat. La plecare am traversat strada şi am fost înconjurată de trei bărbaţi şi trei femei. Ei m-au lovit cu pumnii, iar ele cu tocul pantofilor până m-au umplut de sânge", a spus avocatul Carmen Obârşanu.

Aceasta a fost salvată de soţul ei Ioan Obârşanu, fostul şef al Serviciului Juridic din Poliţia Timiş, care a transportat-o la Secţia de Urgenţe a Spitalul Judeţean din Timişoara, unde femeia a primit îngrijiri medicale. Ea s-a ales cu capul spart şi mai multe răni la mâini şi la nivelul toracelui. „Ţiganii l-au terorizat pe clientul meu, de la care au vrut să ia casa cu japca. Acum m-au bătut în plină stradă. Este o ruşine că s-a ajuns la aşa ceva în Timişoara", a spus avocatul. adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”