Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 10 octombrie 2010

Parada homosexualilor de la Belgrad a produs ciocniri violente între tineri patrioţi şi poliţia care i-a protejat pe deviaţioniştii sexuali

La 9 ani de la prima încercare de manifestaţie publică a persoanelor cu deviaţii sexuale de tip homosexual, la Belgrad, în Serbia, ieri a avut loc o nouă manifestaţie exhibiţionistă a homosexualilor sub titulatura Gay Pride. Sâmbătă, cel puţin 6.000 de oameni au mărşăluit la Belgrad, sub deviza "În apărarea familiei", în semn de protest faţă de organizarea Gay Pride duminică, în capitala sârbă.

Tineri naţionalişti şi suporteri ai echipelor de fotbal belgradene au ieşit în stradă pentru a apăra sănătatea morală a Serbiei şi valorile familiei.

Protestatarii anti-gay au aruncat cu pietre şi alte proiectile către poliţie, iritaţi că aceştia au protejat homosexualii, iar poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene, potrivit France Press.

Tinerii au atacat şi sediul Partidului Socialist din Serbia (SPS), aflat în coaliţia de guvernământ, în semn de protest faţă de autorizarea marşului homosexualilor. De asemenea, a fost atacat şi incendiat, pentru scurt timp, sediul general al Partidului Democrat. Poliţiştii s-au ciocnit cu patrioţii în diferite alte locaţii. Unele dintre acestea sunt Parlamentul si Palace Albania. Protestatarii le-au strigat poliţiştilor: "Mergeti în Kosovo!"

Cel puţin 140 persoane au fost rănite, 124 din ele poliţişti şi 17 protestatari, în ciocnirile dintre forţele de securitate şi grupuri de tineri patrioţi care s-au opus marşului Gay Pride care a avut loc la Belgrad, în conformitate cu  B92.

Ministerul de Interne a raportat că 180 de persoane au fost arestate, dintre care 75 rămân în arest, şi a anunţat că arestările au continuat peste noapte şi vor continua şi în zilele următoare.
Mai mult de 5000 de poliţişti şi membri ai jandarmeriei au fost trimişi în centrul oraşului şi elicoptere ale forţelor "de ordine" au survolat zona. Înainte de începerea paradei deviaţioniştilor sexuali, grupurile de opoziţie au fost luate la poliţie sau sechestrate în diferite puncte de acces către parada pederaştilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”