Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 2 noiembrie 2010

Tribut lui Ramiro Ledesma - 30.10.2010 Madrid

Tribut adus de naţionaliştii spanioli lui Ramiro Ledesma Ramos (1905-1936), creator al naţional-sindicalismului şi fondator al Juntas Ofensivas Nacional Sindicalistas (J.O.N.S.)
Ledesma Ramos a avut parte de o moarte rapidă, întrucât la izbucnirea războiului civil spaniol se găsea în Madrid, oraş ce a fost ocupat de forţele comuniste, care l-au capturat şi l-au ţinut în captivitate până în toamna lui 1936. În cele din urmă a fost executat de miliţiile republicane iar trupul său a fost aruncat într-o groapă comună. Ramiro Ledesma Ramos si national-sindicalismul

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”