Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Fortul 13 din Jilava, un obiectiv abandonat de autorităţi

Fortul 13, Jilava! Un nume care până acum 20 de ani băga spaima în oricine! Acum, din penitenciarul de groază a rămas doar o ruină. Ar putea fi un muzeu al victimelor comunismului, ar putea atrage zeci de mii de vizitatori! Acum, este doar un alt obiectiv abandonat de autorităţi.Noi vedem o piatra! Cineva, cu viziune, ar putea spune ca are o insemnatate istorica. Strainii ar fi in stare sa puna un gard in jurul ei si sa vanda bilete turistilor. la noi e tocmai invers. Majoritatea obiectivelor care ar putea atrage vizitatori sunt lasate in paragina.
Muzeu, memorial, monument al suferinţei. Nu ducem lipsa de idei. Mai prost stăm la capitolul iniţiativă şi bani! Între timp, fortul 13 se degradează pe zi ce trece!

La comemorări, fortul se umple de oameni. Asta s-a întâmplat şi astăzi! În celule s-au instalat plasme şi au rulat filme despre perioada comunistă! S-ar putea întâmpla asta în fiecare zi şi vizitatorii chiar ar veni.

Sunt multe lucruri pe care le putem învăţa aici şi dacă oamenii nu vizitează România, nu vor înţelege ce are de oferit ţara! Chiar dacă avem multe de oferit, în ultima perioadă, turismul nostru s-a limitat la Facebook şi la o frunză. Şi cam atât! antena3.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”