Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 20 ianuarie 2011

Bogdan Hossu: Numai prin exprimare violentă mai poate să fie redresată România

Negocierile la Codul Muncii, dintre sindicalişti şi ministrul muncii, s-au blocat. Aceştia cer demisia ministrului şi ameninţă cu proteste.

"Ministrul muncii, Ioan Botiş, a blocat continuarea discuţiilor dintre patronate, sindicate şi guvern. Vom organiza acţiuni sociale care nu vor duce la îmbunătăţirea situaţiei actuale. Se poate mânca şi bătaie pe stradă, se pot face manifestaţii multiple. Se pare că numai prin exprimare violentă România poate să fie redresată. A desfiinţa patronatele şi sindicatele, este un atac la democraţie", a declarat Bogdan Hossu.
Sindicatele cer o întâlnire cu Emil Boc. "Sper ca premierul îi va cere lui Botiş o explicaţie. Declaraţie absolut mincinoasă. N-am început să discutăm Codul Muncii. Am cerut ca ministrul Muncii să ne explice. A zis: vom ţine seama de părerile dumneavoastră. Discuţiile pe Codul Muncii nici nu au început. Acestă modalitate al dublului limbaj e un fapt care nu s-a petrecut de 20 de ani în România. Nu credeam că voi trăi aşa scene. Nu ştiu care e rolul participării la dialog, dacă ministrul declară ceva, iar apoi coboară şi declară altceva. Voiam să ştiţi care e motivul dacă ne vom hotărî să ne retragem de la discuţii în următoarele ore. E inadmisibil ce s-a întâmplat. Vrem o întâlnire cu premierul", a declarat Cezar Corâci, preşedintele UGIR-1903.


"Am finalizat varianta pentru Codul Muncii, dar Ministerul Muncii nu vrea să ne ia în seamă", a completat Corâci.

"În absenţa unei mase colective, studiem posibilitatea să cerem asistenţa Comisiei Europene. Vom înainta până pe 21 un text scris şi îi vom comunica premierului ca asta e text în consens", a declarat Adrian Izvoranu, scretar general al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România.

La începutul anului, preşedintele Traian Băsescu a cerut miniştrilor să stabilească termene clare în negocierile cu sindicatele asupra diferitelor proiecte de legi, inclusiv pentru Codul Muncii, afirmând că liderii sindicali încearcă de regulă să blocheze adoptarea unui act, prin prelungirea discuţiilor. sursa: cotidianul.ro

3 comentarii:

Eduard Constantin Olaru spunea...

Stai sa inteleg... Mi-ai transmis "Fuck off"?
Da' de ce?

Anonim spunea...

Ai apărut iar să faci spam? :)))

Lucian - Attila Blaga spunea...

Hossu este un personaj nedemn de incredere, lider sindical de atatia ani, nu s-a remarcat prin absolut nimic, nu a obtinut nimic vreodata pentru cei pe care ii reprezinta. Atitutinea de acum este doar o strategie, ia sa verifice cineva daca acest Hossu a facut parte din ASC in studentie si apoi sa vedem daca merita luat in seama.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”