Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 24 ianuarie 2011

MAJADAHONDA 16.01.2011. O DELEGAŢIE A PARTIDULUI "PENTRU PATRIE" A SPUS "PREZENT!" PENTRU EROII ANTICOMUNIŞTI MOŢA ŞI MARIN

La implinirea a 74 de ani de la jertfa lui Ion Mota si Vasile Marin, martirii legionari cazuti in apararea Crucii, impotriva agresiunii comuniste care ameninta sa stranga Europa ca intr-un cleste la jumatatea anilor 1930, o delegatie a Partidului “Pentru Patrie” compusa din membri ai filialelor Bucuresti, Sibiu si Iasi, a participat duminica 16 ianuarie 2011, la ceremonia anuala de la Majadahonda de langa impunatorul monument construit, in 1970, de legionarii romani din exil, intru cinstirea memoriei celor "Doi baieti viteji”, cum i-a numit istoricul Nicolae Iorga intr-un celebru articol din epoca.


Intr-o atmosfera emotionanta, in special pentru camarazii care au pasit pentru prima data pe pamantul sfintit de jertfa martirilor romani, s-a oficiat ceremonia religioasa, iar apoi au vorbit despre semnificatia sacrificiului lui Mota si Marin, domnul Nicolae Rosca, comandant legionar, si Miguel Pinar care a dat citire mesajului domnului Blas Pinar, celebrul militant nationalist spaniol. In incheiere s-au intonat “Imnul tineretei legionare” si cel al Falangei.

A doua zi, la invitatia veteranului falangist Alberto Torresano, camarazii din partidul "Pentru Patrie" au vizitat sediul din Madrid al organizatiei Falanga, unde au fost intampinati cu caldura de camarazii spanioli si au putut vedea o organizare impe cabila si numeroase fotografii, carti, sculpturi si afise, marturii ale unei istorii de lupta si sacrificiu care constituie un e x emplu pentru militantii nationalisti de pretutindeni.

Delegatia PPP s-a imbarcat pentru intoarcerea in tara marti dimineata, cu hotararea reintoarcerii anul viitor intr-un numar mult mai mare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”