Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 18 februarie 2011

A fost descoperit ultimul jandarm cinstit?

Când spun "jandarm" am în minte imaginea unei brute lipsite de minte şi discernamânt care are doar superiori şi ordine de executat. I-am văzut mereu pe stadioanele de fotbal cum bat "fără discriminare" suporteri pentru că au îndrăznit să aprindă o petardă sau o torţă sau pentru că aşa a avut chef patronul clubului de fotbal. I-am văzut la mitinguri, autorizate sau nu, cum bat copii sau pensionari. I-am văzut cum îşi recrutează noii zbiri, pe bază de pile, relaţii şi şpagă. Acum a apărut, vă vine să credeţi sau nu, ultimul jandarm cinstit!!! A găsit o geantă cu 50 de mii de euro şi a înapoiat-o proprietarului, un prosper om de afaceri din Tg. Jiu. Am şi acum o oarecare reţinere cu privire la cinstea sa exemplară. Cred că în cazul în care era vorba de  portofelul unui pensionar sau alocaţia unui copil şi nu de roata de caşcaval a unui influent afacerist, păgubaşii primeau cu dărnicie două duzini de bastoane peste spate şi niste bocanci peste faţă să nu mai aibă tupeul să îşi caute paguba.

2 comentarii:

bh1488 spunea...

daca era tigan, nu era credibila stirea. Peste tot exista nenorociti, inclusiv in "scena ultras" precum si oameni de caracter cu spirit crestin. Hai sa fim oameni si sa recunoastem cand "dusmanul" e mai bun decat noi.

Anonim spunea...

Eu chiar am scris cu convingere randurile astea. Cred ca jandarmii sunt niste brute lipsite de minte si care stiu doar sa dea cu bastonul soi bocancul la ordin. Nu au mama, nu au tata, niste bastarzi.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”