Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 20 februarie 2011

Mişcările din Dresda, 19 februarie 2011

Dresda este în centrul atenţiei germanilor în aceste zile. Spălarea creierelor a făcut ca zeci de mii de oameni să iasă în stradă pentru a protesta împotriva unui alt grup de oameni, probabil mai restrâns, în loc să îşi comemoreze morţii.
Iată câteva aspecte ale confruntărilor din data de 19 februarie: (sursa: http://de.altermedia.info)

"Când neonaziştii protestează în Dresda, aceasta nu mai este doar o problemă a oraşului, ci a întregii Germanii. Suntem părtaşi la încercarea acestora de a pune stăpânire pe oraş. Democaţii din Germania trebuie să se păzească de acest lucru." - Wolfgang Thierse, politician, membru SPD şi vicepreşedinte al Bundestage-ului






Din raportul poliţiei: "Situaţia este tensionată. În mai multe locaţii se adună contramanifestanţi, printre şi persoane violente. Per total, este o mare forfotă în oraş. În repetate rânduri, s-a ajuns la confruntări cu forţele de ordine, a fost folosit caz lacrimogen pentru a împiedica ciocnirile violente."(ora 10:00)




Din raportul poliţiei: "În zona gării, nişte necunoscuţi au incendiat mai multe pubele de gunoi. Au fost ridicate baricade...câteva mii de manifestanţi violenţi se află pe străzile centrale ale oraşului."(ora 13:00)



Din raportul poliţiei: "Mii de contramanifestanţi sunt pe străzi, cu preponderenţă în zona gării. Printre ei se află şi agitatori şi persoane violente. Aceştia încearcă permanent să pătrundă în zona în care se desfăşoară manifestaţia Dreptei şi îi atacă pe cei care doresc să participe. Forţele de ordine au fost astfel atacate cu pietre şi materiale pirotehnice. Astfel, au trebuit folosite tunuri de apă împotriva acestora. Manifestanţii de Stânga au incendiat mai multe pubele şi au blocat străzile cu diverse obiecte în flăcări. În zona Neustädter Markt, persoane violente au atacat şi avariat un autobuz care se afla în drum spre manifestaţia Dreptei. Câţiva atacatori au aruncat cu pietre şi au spart geamurile secţiei de poliţie din centrul oraşului. Nu au existat răniţi." (ora 16:30)







Din raportul poliţiei: "Poliţia a avut astăzi o acţiune dificilă. Ziua a fost marcată de atacuri ale unor persoane violente, în special asupra agenţilor de Poliţie. Aproximativ 600 de persoane, manifestanţi de extrema dreaptă, s-au întâlnit la gara principală şi au ţinut cuvântări. Spre seară, aceştia au părăsit zona, o parte din ei luând trenul către Leipzig. Alte 500 de persoane, din spectrul de Dreapta, printre ei şi participanţi ai adunării de la gară, s-au întâlnit în jurul orei 18:00, presupus pentru a se deplasa împreună spre casă. Atacatorii au încercat în repetate rânduri să pătrundă în zona de întâlnire a acestora. Astfel, au fost atacate forţele de ordine, 50 de poliţişti fiind răniţi." (ora 20:30)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”