Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 7 februarie 2011

Organizaţia Liga Apărării Engleze a demonstrat sâmbătă la Luton, Marea Britanie, contra extremismului islamic (video)

Studiu: Numărul musulmanilor din lume se va dubla în următorii 20 de ani
Integrarea musulmanilor în Marea Britanie a eşuat
Câteva mii de englezi au manifestat împotriva terorismului islamic, sâmbătă, în oraşul britanic Luton, la 50 km nord de Londra, la apelul Ligii de apărare engleze (EDL), transmite AFP, citat de Agerpres.
"Musulmanii care pun bombe, afară de pe străzile noastre", au scandat manifestanţii, estimaţi de presă la 2.500-3.000 de persoane, pe ale căror pancarte se putea citi "Fără moschei!"

Oraşul Luton, unde 15% din cei 20.000 de locuitori sunt musulmani (faţă de media naţională de 2,6%) este considerat leagănul extremismului politic şi religios din Marea Britanie. În paralel cu această adunare, mai multe sute de persoane au contra-manifestat într-un alt cartier, la apelul organizaţiei extremiste autointitulată Uniţi Împotriva Fascismului (UAF).

Circa o mie de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a evita ca adunările să degenereze în incidente violente.

Cele două manifestaţii, programate de mai multă vreme, au avut loc în ziua în care primul ministru britanic, David Cameron, a declarat, la conferinţa de securitate de la Munchen, politica de multiculturalism a Marii Britanii constituie un eşec.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”