Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 15 februarie 2011

Tentative de afaceri cu teroriştii musulmani în România: Doi cetateni americani, retinuti la Bucuresti pentru trafic de droguri si sprijin acordat talibanilor

Sapte persoane retinute in Liberia si Romania au fost inculpate in SUA pentru trafic de droguri si sustinerea talibanilor in Afganistan, a anuntat luni o sursa judiciara din New York, citata de AFP.

Cinci suspecti au fost retinuti vineri si duminica la Monrovia, capitala Liberiei, si predati agentilor DEA (Agentia americana antidrog), in timp ce alti doi, de nationalitate americana, au fost retinuti vineri la Bucuresti.

SUA asteapta ca cei 7 sa fie extradati la New York, unde sunt acuzati de trafic de stupefiante si de sprijin material acordat teroristilor, potrivit unui comunicat al parchetului.



Cei 5 retinuti in Monrovia nu au intrat niciodata in contact cu talibanii din Afganistan, pentru ca au cazut in capcana intinsa de agentii DEA, care au pretins ca sunt teroristi.

Planul consta in primirea la Benin a catorva tone de heroina produse de talibani in Afganistan si transportul acestora la Ghana, apoi in SUA, unde heroina urma sa fie comercializata.

Veniturile obtinute din vanzari urmau sa fie trimise presupusilor talibani, care ulterior ar fi cumparat arme, in special rachete sol-aer sau anti-tanc si mitraliere AK-47 sau M-16.

Potrivit procurorului, suspectii "erau dispusi sa livreze milioane de dolari obtinuti din droguri si arme mortale unor persoane pe care le credeau a fi talibani".

Presupusii infractori s-ar fi intalnit in Benin, Ucraina, Ghana si Romania, iar arestarile au fost efectuate in cooperare cu aceste tari. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”