Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 31 ianuarie 2011

Timişoara: Expoziţie de fotografie: "Kosovo şi Metohia în lacrimi"

Expoziţie de fotografie la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timişoara

La Muzeul Catedralei mitropolitane din Timişoara, a avut loc în data de, 27 ianuarie, vernisajul expoziţiei de fotografie „Kosovo şi Metohia în lacrimi”.

Lucrările sunt realizate de artistul fotograf Milinko Stefanovici, preocupat de soarta bisericilor ortodoxe din provincia sârbă Kosovo şi Metohia.

„Prin expoziţia de astăzi ne-am propus să arătăm celor care o vor vizita dramele provocate de război, şi totodată, de a vedea că dincolo de suferinţele şi pierderile umane, există adevărate pierderi şi de natură spirituală pentru că foarte multe biserici, în timpul unui război, sunt distruse.
De fapt, bisericile reprezintă sufletul comunităţilor unde sunt aşezate şi se arată că pentru ele au fost nevoie de zeci de ani ca să fie ridicate şi totuşi cât de uşor pot fi distruse, distrugându-se totodată şi sufletul unei comunităţi”, a spus părintele Zaharia Pereş, Consilier în cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Timişoarei, după cum informează TRINITAS TV.

Expoziţia, organizată de Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Timişoarei, Episcopia Ortodoxă Sârbă din Timişoara, Organizaţia tinerilor sârbi a Uniunii Sârbilor din România, Atelierul de grafică şi Editura Predania, va fi deschisă publicului până pe 10 februarie. sursa: basilica.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”