Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 17 februarie 2011

Toleranţa este dăunătoare pentru sănătatea mintală


Potrivit Associated Press, savanţii din colegiul din Darmut, Hannover a ajuns la concluzia că pentru autoimpunerea toleranţei şi inhibarea rasismului latent, creierul omului depune eforturi foarte mari, diminuându-şi capacitatea intelectuală. Chiar dacă omul consideră că acceptă persoane de altă culoare, el este nevoit să se suprasolicite în momentul în care priveşte un „obiect” de altă rasă sau imaginea acestuia.

Această oboseală se exprimă prin diminuarea capacităţilor intelectuale. Astfel, în societăţile „corecte politic”, unde intoleranţa este considerată o crimă, persoanele care încearcă să-şi impună în mod artificial emoţii pozitive în legătură cu persoane de altă rasă sau etnie, îşi diminuează în acest fel capacitatea creierului.


Afirmaţiile savanţilor sunt confirmate de rezultatele unor experimente la care au participat 30 de reprezentanţi ai rasei europeide. Voluntarii au fost plasaţi sub un scanner, propunându-li-se să privească imagini cu reprezentanţii diferitor rase. Imaginile era prezentate de o persoană de culoare, cu care participanţii la experiment au fost extrem de gentili.

Potrivit rezultatelor scanerului, în timpul comunicării cu această persoană, precum şi în momentul demonstrării imaginilor, marea majoritate a participanţilor aveau înregistrată o activitate neuronală sporită. Persoanelor care au înregistrat cea mai mare activitate neuronală i-au fost propuse o serie de teste de cultură generală, înregistrând rezultate mult mai slabe decât înainte de scanare.

Savanţii din alte universităţi consideră că rezultatele acestor cercetări sunt interesantă dar periculoase. „Nu vreau critic cercetarea propriu-zisă, însă de aceste rezultate ar putea să fie interpretate greşit. Unii ar putea să înţeleagă că o comunicare cu negrii este dăunătoare”, a declarat profesorul Richards de la Universitatea din Staffordshire. sursa: antimedia.info

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”