Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 4 martie 2011

Hollywood intră în lupta pentru răspândirea unei mari minciuni: Dustin Hoffman, într-un film despre "holocaustul românesc"

Hollywood, cea mai puternica arma a sionismului este aruncata in lupta pentru inocularea pe plan mondial a unei minciuni teribile : "holocaustul evreilor din Romania". Dupa ce Hollywoodul a fost vreme de mai bine de jumatate de secol varful de lance al lasilor khazari care au netezit creierele "goymilor" facandu-i sa se simta vinovati pentru niste crime imaginare, Romania nu putea fi ocolita de planurile mafiei extorcatorilor holocaustologi. Au croit un scenariu despre o situatie care nu a avut loc niciodata, un personaj inventat (interpretat de Dustin Hoffman - ceea ce dezvaluie cat de important este acest proiect pentru scenaristii ''holocaustului'') care salveaza, nici mai mult, nici mai putin, de 16 ori mai multi evrei decat celebrul Oskar Schindler si... mai multe cititi in articolul preluat din media de sistem. Cert e ca acolo, undeva, in hatisurile ocultei un Contabil ne pregateste o nota de plata...

Actorul american Dustin Hoffman, născut din părinţi evrei cu rădăcini româneşti şi ucrainene, va interpreta rolul unui român care a salvat vieţile a câtorva mii de evrei din Cernăuţi, informează austriantimes.at.

Compania de producţie cinematografică Veni Vici Entertainment Inc., cu sediul în Toronto, va produce un lungmetraj despre românul Traian Popovici, considerat un veritabil "Oskar Schindler" al României, dar care a salvat de 16 ori mai multe vieţi decât acesta.

În acest film, câţiva supravieţuitori ai Holocaustului, care au reuşit să scape cu viaţă datorită lui Traian Popovici, s-au reunit în România, cu ocazia inaugurării unei statui ridicate în memoria acestuia. În timp ce participau la eveniment, ei au început să îşi împărtăşească experienţele de viaţă şi felul în care au reuşit să supravieţuiască graţie curajului lui Popovici.

Traian Popovici, fiul unui preot ortodox român, a fost primarul oraşului Cernăuţi, aflat în prezent pe teritoriului Ucrainei. La puţin timp după numirea lui în funcţie, în anul 1941, trupele Germaniei au intrat în România.

La ordinul mareşalului Antonescu, guvernatorul Bucovinei a creat un ghetou în acest oraş şi a început deportarea evreilor din Cernăuţi într-o regiune din Ucraina care a devenit un fel de lagăr de concentrare din care foarte puţini au supravieţuit.

Ignorând riscurile la care se expunea, Traian Popovici a protestat faţă de aceste decizii în scrisori adresate atât premierului român, cât şi guvernatorului Bucovinei, spunând că populaţia evreiască reprezenta un element vital pentru bunăstarea oraşului Cernăuţi. Intervenţia lui a avut succes, iar primarul român a putut astfel să emită permise pentru 5.000 de evrei despre care se spunea că ar aduce servicii considerate esenţiale pentru oraş.

Traian Popovici a continuat să semneze astfel de permise şi după depăşirea acestui număr şi a salvat vieţile a peste 19.000 de evrei.

Din această cauză şi-a pierdut funcţia, însă, la peste 20 de ani de la moartea sa, în 1946, Traian Popovici a primit titlul de Drept între Popoare din partea Institutului Yad Vashem din Ierusalim, devenind primul român recompensat cu această distincţie.

Titlul de Drept între Popoare acordat de Institutul Yad Vashem din Ierusalim este o recompensă acordată unor non-evrei în numele poporului evreu, în semn de recunoaştere a eforturilor de a salva de la moarte membri ai comunităţii lor.

Filmul se va numi "Twenty Two Thousand Saints", iar o carte cu acelaşi titlu va fi publicată de editura Virtue World Press cu puţin timp înainte de lansarea filmului.

Filmările vor debuta către sfârşitul acestui an, iar lungmetrajul "Twenty Two Thousand Saints" va ajunge pe marile ecrane în 2012.

Dustin Hoffman şi-a câştigat celebritatea datorită rolului studentului timid, îndrăgostit de o femeie matură, în filmul "Absolventul", care i-a adus şi prima nominalizare la Oscar, în 1967. Au urmat apoi roluri memorabile, printre care s-au numărat cel al ratatului din "Cowboy-ul de la miezul nopţii" (1969), al travestitului din "Tootsie" (1982), al tatălui nevrotic din "Kramer contra Kramer" (1980) şi al autistului din memorabilul "Rain Man" (1988).

Actorul american, al doilea copil al unui cuplu de evrei cu rădăcini româneşti şi ucrainene, s-a născut în Statele Unite ale Americii, la Los Angeles, în 1937. Dustin Hoffman a fost recompensat cu două premii Oscar, cinci Globuri de Aur, trei premii BAFTA şi un premiu Emmy.
http://www.mediafax.ro/life-inedit/dustin-hoffman-intr-un-film-despre-holocaustul-romanesc-8023868

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”