Ce mai mare parte a pădurii de la Nădrag, 11.000 de hectare, este disputată între Direcția Silvică și Asociația Societatea Forestieră Anonimă Nădrag. După cinci ani de la începerea demersurilor, asociația care se substituie foștilor proprietari este la un pas de a pune mâna pe pădure. Ieri a fost o întâlnire în acest sens, dar o decizie finală a fost amânată din cauza mai multor ilegalități invocate.
Totul a început în 2005, când s-a înființat Asociația Societatea Anonimă Forestieră Nădrag, condusă de omul de afaceri Florin Măran. Asociația a cerut cele 11.000 de hectare în numele foștilor proprietari, Societatea Comercială Anonimă Nădrag. Direcția Silvică s-a opus retrocedării, acuzând o serie de nereguli, iar Măran a mers în instanță. După mai multe procese, dintre care unele sunt încă pe rol. Asociația Anonimă Nădrag a primit la începutul acestui an o sentință definitivă și irevocabilă care îi dă dreptul să primească pădurea.
Ilegalități până la virgulă
În baza acestei sentințe, Comisia Locală de Fond Funciar s-a întâlnit ieri la Primăria Nădrag pentru predarea amplasamentului, dar o decizie finală a fost amânată după ce șeful Ocolului Silvic Ana Lugojana s-a opus reclamând mai multe ilegalități. „Când au întocmit anexa după care se face punerea în posesie au scris greșit niște cifre”, a explicat șeful Ocolului Silvic, Adrian Berzescu. Acesta a invocat și alte nereguli pentru care nu se poate face punerea în posesie. Una dintre acestea ar fi referitoare la drumurile forestiere. Documentele actuale cuprind și drumurile forestiere, dar legea prevede că acestea rămân Direcției Silvice.
Afacere tot mai penală
Reprezentanții Direcției Silvice spun că în acest caz s-au comis multe ilegalități de natură penală, iar DNA face chiar o anchetă în acest sens. Florin Măran susține însă că nu a făcut nimic ilegal pentru recuperarea pădurii și amenință la rândul lui cu plângeri penale pentru abuz în serviciu, în cazul în care nu este pus în posesie. „Unde m-au chemat am fost, am prezentat documente. Ce vorbesc ei e o tâmpenie”, a spus Măran, care spune răspicat că Direcția Silvică refuză predarea pădurii pentru că o exploatează.
„Au tăiat mult lemn abuziv și le e frică să o predea pentru că o să fie probleme la predare”, a spus Florin Măran. Reprezentanții Direcției Silvice susțin însă că nimeni nu își asumă semnarea unei puneri în posesie când sunt atâtea ilegalități. sursa Adevărul Timişoara
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”