Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 7 martie 2011

Mercenari români luptă de partea lui Gaddafi - presa arabă

Gaddafi are şi o pagină pe Facebook a românilor care îl sprijină pe liderul libian. De-a lungul vremii el s-a bucurat de sprijinul şi simpatia a diferite mişcări naţionaliste din Europa, în special pentru oprirea migraţiei spre Vest, opoziţia faţă de islamişti, unele reforme sociale şi economice - dar care în realitate au rămas mai mult pe hârtie.

Publicatia panaraba al-Sharq al-Awsat pretinde ca mercenari romani, alaturi de unii proveniti din Algeria, Siria, Ucraina si Serbia, lupta de partea dictatorului libian Moammar Gaddafi, impotriva rebelilor care s-au ridicat impotriva regimului sau.

Romanii, ca si ceilalti presupusi mercenari, ar fi piloti folositi pentru a compensa lipsa acuta de oameni, in conditiile in care majoritatea celor care pot pilota avioane si elicoptere au dezertat sau refuza sa-si bombardeze conationalii, pretind surse rebele citate de al-Awsat si preluate de BBC News.


Aceleasi surse spun ca o dovada in acest sens e faptul ca pilotii avionului doborat acum doua zile in Ras Lanuf aveau documente de identitate siriene la ei.

Gaddafi a apelat intens la mercenari de la inceputul revoltelor, in conditiile in care mari parti ale armatei nu-i sunt fidele sau pur si simplu nu vor sa-si ucida conationalii. Cei mai multi mercenari provin insa din tarile Africii Negre, ca Ciad, Niger sau Mali. Dintre acestia, aproximativ 1.000 sunt razboinici nomazi tuaregi.

Ziarul The Guardian a relatat faptul ca mai multi mercenari albi au fost zariti printre trupele lui Gaddafi, dar la vremea respectiva s-a crezut ca erau doar fosti membri demobilizati ai armatei sud-africane.
sursa: ziare.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”