Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 29 martie 2011

Timişoara trădată de politicieni: Discoteca de fițe Zambara are binecuvântarea lui Ostaficiuc pentru chermeze tocmai la ... BASTION: „Nu poți impune restricții dacă nu există reclamații”

Consiliul Judeţean Timiş a aprobat ieri regulamentul de funcţionare a Bastionului, renovat cu 10.000.000 de euro. Chiriaşul de la „Centrul de pregătire a tinerilor” (fosta discotecă Zambara) poate sta liniştit. Clubul funcționează cu „binecuvântarea” șefului de la Consiliului Judeţean Timiș, Constantin Ostaficiuc.

La începutul lucrării din Bastion, trei chiriaşi au fost scoşi din spaţii, cu promisiunea că vor reveni după lucrări. Unul dintre ei era discoteca de fiţe Zambara, care s-a reîntors în Bastion, dar pentru că finanţarea UE era condiţionată de activitatea culturală, Zambara funcţionează acum ca şi „Centru de pregătire pentru tineret”. În realitate centrul din Bastion găzduieşte o discotecă în toată regula. Consiliul Judeţean a aprobat ieri regulamentul de funcţionare a Bastionului. Documentul se referă însă numai la întreţinerea şi protejarea zidurilor, fără a face referire la destinaţia clădirii.


„Nu am primit reclamaţii”

„Trebuie să discutăm toate funcţiunile prevăzute în proiectul iniţial. În cazul care nu se respectă acestea vor fi penalități”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Constantin Ostaficiuc. Întrebat dacă situația existentă la Zambara, unde funcționează o discotecă sub paravanul centrului de pregătire a tinerilor, Ostaficiuc a făcut pe naivul, spunând că nu știe ce este Zambara. Mai mult decât atât, președintele CJT a încurajat funcționarea unei discoteci în Bastion. „Nu sunt niciun fel de reclamații de acolo. Pentru tineret înseamnă și o discotecă și un concert, și o întâlnire cu artiștii, un simpozion, înseamnă o viață normală. Nu poți să faci niște restricții dacă nu există reclamații, nu sunt probleme legate de disfuncționalități”, a spus Ostaficiuc. În acest context, Consiliul Județean îi dă binecuvântarea clubului Zambara, unde, cei care au fost acolo, știu ce se întâmplă.

Bătălie pentru florărie

Tot ieri, consilierii județeni au aprobat și condițiile în care vor fi închiriați cei aproximativ 2.500 de metri pătrați în care se vor deschide: spații pentru expoziții, cafenele culturale, centru de arhitectură, florărie, galerie de artă sau alte spații cu caracter cultural. Pentru aceste obiective se va organiza licitație, iar prețurile pornesc de la 40 de lei pe metru pătrat sau 65 de lei, în funcție de zona în care se află spațiul. Contractele se încheie pe o perioadă de cinci ani, timp în care nu se va putea schimba destinația. După acești cinci ani, se va reorganiza licitație, iar utilitatea spațiilor poate fi schimbată.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”