Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 15 aprilie 2011

Băsescu deschide porţile României pentru invadatorii din Africa (acum aflaţi în Italia)!

România ar putea găzdui 200 de imigranti tunisieni pentru a ajuta Italia să facă faţă crizei provocate de afluxul masiv de imigranţi din Africa de Nord.

Potrivit unei note de presă a Executivului de la Roma, propunerea a venit chiar de la preşedintele României, Traian Băsescu, care a avut miercuri după-amiază o scurtă convorbire telefonică cu premierul italian Silvio Berlusconi.
Pentru guvernul de la Roma, care nu a dat detalii concrete privind eventualul transfer al tunisienilor către România şi nici dacă a acceptat oferta, este vorba de un "gest simbolic de solidaritate concretă".

Potrivit comunicatului, Berlusconi s-a declarat "mişcat de gestul de prietenie din partea Guvernului şi a poporului român". Nota de presă anunţă direct „solidaritatea Guvernului de la Bucureşti" şi nu face referire la Administraţia Prezidenţială de la Cotroceni. Până la această oră, România este singura ţară UE care s-a oferit să găzduiască o parte dintre imigranţii tunisieni care au ajuns în ultimele luni în Italia.

Cabinetul de la Roma a criticat în mod cons­tant restul statelor UE pentru că nu au dorit să preia o parte din povara celor 22.000 de imigranţi tunisieni ilegali ajunşi cu bărcile pe insula italiană Lampedusa (aflată la aproximativ 100 de kilometri de coasta tunisiană).

Italia a încercat să forţeze mâna altor state UE anunţând că va da imigranţilor permise de şedere temporară, decizie care a atras imediat criticile dure ale Franţei şi ale Comisiei Europene. Permisele le permit imigranţilor să călătorească în spaţiul Schengen, dar nu şi în România, de vreme ce ţara noastră nu face încă parte din spaţiul liber de controale la frontieră.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”