Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 15 aprilie 2011

Felicitări, Paul Dicu! Suntem mândri de tine!

Fără niciun sprijin din partea statului român, sportivul Paul Dicu, din Constanţa, a reuşit să participe în perioada 3 - 9 aprilie 2011 şi la cea de-a 26-a ediţie a Maratonului Nisipurilor (Marathon des Sables) şi să termine această cursă infernală parcurgând 243 de kilometri printre dune de nisip şi pietre timp de 7 zile. Fiecare concurent poartă în spate rucsacul cu alimentele necesare, un kit de supravieţuire şi haine. În această competiţie fiecare dintre cei 849 de concurenţi care s-au prezentat la start, doar 811 au terminat cursa, iar Paul Dicu s-a clasat pe locul 621. Între participanţi s-au aflat şi Gabriel Turculeţ, din Doha, Qatar, Gabriel Laczko, reprezentând Elveţia, precum şi Bogie Dumitrescu, din partea echipei SUA. Dar Paul Dicu a fost singurul român care a purtat steagul tricolor românesc, mândru de originile sale. Respect, Paul Dicu, pentru performanţa sportivă absolut remarcabilă!

Citiţi şi Paul Dicu a revenit în oraş

3 comentarii:

Anonim spunea...

unde va era atentia cand Gabriel de care pomeniti aici a facut aceasta competitie participand pentru ROMANIA?... el a fost primul cetatean de origine romana la Marathon des Sables, asta se intampla in 2009. Dar probabil nu v-a convenit numele lui de familie.... ca nu se termina in -escu.

Anonim spunea...

Nu stiam de Gabriel Laczko. Iar acum el nu mai concureaza pt Romania.

Anonim spunea...

Iar celalalt Gabriel (Turculeţ), concureaza acum pentru Quatar. Deci numai Paul Dicu mai concureaza acum pentru Romania, asa ca vom tine numai cu el. :)

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”