Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 11 aprilie 2011

Franţa devine de luni prima ţară occidentală care interzice vălul islamic

VĂLUL INTERZIS: Două femei cu niqab, arestate la Paris
Interzicerea purtarii de burqa sau niqab in public va intra in vigoare luni in Franta, persoanele care incalca legea urmand sa primeasca amenzi usturatoare si chiar pedepse cu inchisoarea.
Franta va deveni luni prima tara occidentala care instituie o astfel de interdictie.

Ea inseamna ca femeile nu mai pot aparea in public purtand burqa sau niqab. Cele obligate sa aleaga intre lege si cultura lor si-au exprimat indignarea. "Este un atac la adresa libertatii", a spus o femeie, precizand ca musulmancele vor fi de acum obligate sa se izoleze social.

Unii spun ca legea vizeaza protejarea drepturilor femeilor. Pentru a evita totusi acuzatiile de discriminare, legea franceza nu specifica genul de vesminte interzise, ci interzice doar acoperirea in public a fetei.

Amenda este de 150 de euro. Se poate opta si pentru cursuri civice.

Daca se dovedeste ca un barbat si-a fortat sotia sa poarte astfel de valuri, el poate primi o amenda de pana la 30.000 de euro. In cazul in care o minora este obligata sa poarte acest gen de valuri, amenda poate ajunge la 60.000 de euro sau pana la doi ani de inchisoare.

Gruparile islamiste radicale, ca al-Qaida, au promis ca se vor razbuna, daca masura nu va fi anulata.

http://www.ziare.com/europa/franta/franta-devine-de-luni-prima-tara-occidentala-care-interzice-valul-islamic-1087481

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”