Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 27 mai 2011

"Big Brother" se întoarce în liceele buzoiene?

Un proiect, cel putin curios este pe punctul sa primeasca aprobarea inspectorilor din cadrul ISJ si a directorilor de licee din oras: amplasarea de camere cu supraveghere video in salile de curs. Problema este ca ei pot face si cere ce vor, numai ca, potrivit mai multor voci specializate in legislatia europeana trebuie sa stie ca asa ceva nu este permis, datorita drepturilor de care beneficiaza intr-o societate normala, elevii. 
 
Motivatia initiatorilor acestui fel de ochi al lui "Big brother" este una puerila: doar pentru examenul de Balaureat! Cine crede ca se fac investitiile respective doar pentru sesiunea de examene?
Deja organizatiile de parinti ce functioneaza prin scoli si-au pus in miscare intalnirile dintre membrii pentu a vedea cum vor protesta in cazul in care, respectivele camere de luat vederi isi prelungesc "sederea" si in cursul anului. Dupa lacatele la portile unitatilor de invatamant, gardienii angajati, politistii care patruleaza, urmeaza si acest fapt nemaintalnit in Europa: supravegherea permanenta a elevilor. Ce poate sa le mai vina cadrelor didactice in cap? Perchezitia corporala pana la piele a elevilor la intrarea la cursuri, testarea alcoolemiei, sau probele de sange luate pentru a vedea daca sunt drogati? Si cum ramane cu dezbracarea unora dintre cadre in timpul orelor, sau cu dansul acestora alaturi de elevi, prin apropierile intime? Cine va administra acest sistem informatic, va sterge ..."la cerere", pentru copiii grangurilor din judet, pasajele...indecente, fie ele si numai pentru subiectele stiute dinainte, la "Bac"? Sa fim seriosi, nu constrangerea este calea cea mai buna a unei educatii serioase, dar cui sa cerem altfel de pedagogie? Cadrelor didactice, nostalgice ale "epocii de aur", supravegheate pe masura - ca doar ele conduc, fac si desfac destinele invatamantului buzoian ?
http://www.newsbuzau.ro/social/1115-qbig-brotherq-se-intoarce-in-liceele-buzoiene.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”