Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 4 mai 2011

Evreul Elan Schwartzenberg susţine că e patron şi la B1 TV. Surse: Există doar o promisiune de vânzare a unui pachet minoritar de acţiuni

Elan Schwartzenberg, patronul Realitatea TV, a declarat luni seara, la B1 TV, că deţine acţiuni şi la acest post de televiziune. "Vă confirm şi puteţi verifica cu domnul Bobby Păunescu (deţinătorul pachetului majoritar de acţiuni la B1TV - n.r.) şi cu domnul Oancea (Sorin Oancea, managerul postului - n.r.) că am acţiuni aici.
Nu intervin niciodată, nici măcar în locurile unde sunt asociat, nici în bine, nici în rău, nu dau telefoane, nu agit lumea. Nu aţi avut habar de această informaţie până în secunda asta", a spus Schwartzenberg, care a intervenit telefonic în cadrul talk-show-ului moderat de Robert Turcescu.

Surse din conducerea postului au infirmat faptul că Elan Schwartzenberg ar fi asociat în B1 TV Channel SRL, societatea care deţine licenţa de emisie a postului B1 TV. "Există doar o promisiune de vânzare a unui pachet de 10 procente din acţiunile uneia dintre societăţile controlate de Bobby Păunescu şi care sunt asociate, direct sau indirect, la B1 TV Channel", au declarat, pentru gândul, sursele din conducerea postului de televiziune.

Elan Schwartzenberg susţine că promisiunea de vânzare "Este una dintre cele două posibilităţi ca eu să fiu acţionar la B1 TV. Cealaltă este să fiu într-una dintre firmele care apar în schema asociaţilor de la acest post", a declarat patronul Realitatea TV, pentru gândul.

În intervenţia de la B1 TV Schwartzenberg a dorit să clarifice motivul pentru care nu a mai apărut luni seara la postul RTV, aşa cum anunţase iniţial în conferinţa de presă susţinută în după-amiaza zilei de luni. Patronul Realitatea TV susţine că a fost invitatul lui Sorin Enache (director general Realitatea Media - n.r.), însă, cu 5 minute înainte de începerea emisiunii, a fost sunat de producătoarea acesteia, care i-a transmis că prezenţa sa nu mai este oportună. "Cu multă politeţe şi civilizaţie, le-am mulţumit şi bineînţeles că nu m-am dus. Este de dorit să nu faceţi presupuneri că mă autoinvit sau nu. Am fost invitat de două ori şi nu de portarul de la Realitatea, ci de directorul general şi, din câte ştiu, de cel responsabil cu conţinutul redacţional", a precizat Schwartzenberg.

Vorbind luni, într-o conferinţă de presă, despre achiziţionarea a 90% din pachetul de acţiuni de la Realitatea Media, Elan Schwartzenberg a precizat că are acces la 100 de milioane de euro "pentru tot ce ar însemna dezvoltarea şi susţinerea acestei afaceri".

Conform datelor de la CNA, Elan Schwartzenberg nu apare în acţionariatul firmei care deţine licenţa de emisie a postului B1 TV. Astfel, deţinătoarea licenţei audiovizuale este societatea B1 TV CHANNEL SRL, ai cărei asociaţi sunt:

News Television (Romania) SRL - 50% şi Oancea Sorin - 50%.

Asociaţii News Television (Romania) SRL:
Dac Air SA - 54.571%

Pavo SA - 22.571%

Brazen Limited Liability Company (SUA) - 13.1794%

TV Romania BV (Olanda) - 9.6786%.

Acţionarii Dac Air SA:
World Capital NY Corporation (SUA) - 88% (World Capital NY Corporation este controlată de famila Păunescu, care, astfel, controlează Dac Air, respectiv News Television).

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului - 8%

Iri Capital SA - 3%

Eastern European Consultant SRL - 0.6%

Petrogec SRL - 0.4%.

Actionarii Pavo SA:
City Business Center SRL - 51%

Olinvest SRL (asociat unic Ciobanu Constantin) - 49%.

Asociatii City Business Center SRL:
D&D Accept Consulting SRL - 99.9921%

Eastern European Consultant SRL - 0.0079%.

Asociat unic al D&D Accept Consulting SRL este Olferryboat SA. Acţionarii Olferryboat SA:

Centrul de Afaceri Bucureşti SRL (asociat unic Paunescu Gheorghe Constantin) - 99.9%

Ghita Oana - 0.1%.

Asociaţii Eastern European Consultant SRL:
Finmacht SA - 96.25%

Olinvest SRL (asociat unic Ciobanu Constantin) - 3.5%

Publisis Consult SRL (asociat unic Cristescu Polyana Daniela Luminita) - 0.25%
http://www.gandul.info/news/elan-schwartzenberg-sustine-ca-e-patron-si-la-b1-tv-surse-exista-doar-o-promisiune-de-vanzare-a-unui-pachet-minoritar-de-actiuni-8220076

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”