Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 16 mai 2011

Evreul şef al FMI, Strauss-Kahn, riscă 70 de ani de închisoare

Cele şapte capete de acuzare evocate în dosarul lui Dominique Strauss-Kahn sunt pasibile de o pedeapsă cumulată care poate ajunge la 74 de ani de detenţie, conform unor documente judiciare citate de AFP.

"Acuzatul a avut o relaţie sexuală orală şi anală cu o persoană pe care a obligat-o", se arată într-un document citat de AFP. Documentul menţionează două capete de acuzare privind o infracţiune sexuală de gradul întâi, tentativă de viol de gradul întâi, agresiune sexuală de gradul întâi, sechestrare de gradul doi, agresiune sexuală de gradul trei şi atingeri nepermise, informează MEDIAFAX.


Dominique Strauss-Kahn, căruia luni i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, urmează să fie inculpat oficial în următoarele zile, după formarea echipei de juraţi. În cazul în care o instanţă decide plasarea în detenţie, cum este în cazul lui Strauss-Kahn, echipa de juraţi trebuie să se reunească în maxim trei zile, conform profesorului de drept Randolph Jonakait, din New York.

Echipa juraţilor, formată din 16 sau 23 de membri, se va reuni relativ rapid, în secret şi în lipsa unui judecător, pentru a analiza elementele acuzării şi ale victimei. "Dacă victima depune mărturie, va exista o inculpare. Nu este ca la proces, nu există întrebări intercalate, iar acuzatul nu poate cita martori", explică Jonakait. Dacă se va decide inculparea, cazul ajunge la o instanţă superioară, Curtea Supremă din New York, iar inculparea oficială are loc aici.

Ulterior, se face instrumentarea dosarului, iar procesul ar trebui să aibă loc într-un interval cuprins între trei luni şi un an.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”