Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 25 mai 2011

Ivan Bogdanov, liderul ultraşilor sârbi a fost eliberat din Italia şi expulzat în Serbia

Ivan Bogdanov, liderul ultraşilor sârbi care au provocat incidentele de la Genova, ce au condus la întreruperea meciului Italia - Serbia, pe 12 octombrie 2010, a fost eliberat si expulzat din Italia.

Pe 8 martie, Ivan Bogdanov a fost condamnat la trei ani si trei luni de închisoare, pentru incidentele de la Genova (imagini de la meciul respectiv, în care, suporterul naţionalist sârb arde un steag al Albaniei şi afişează unul sărbesc) alaturi de alti trei suporteri sârbi. Unul dintre cei trei suporteri încarcerati în Italia, Srdan Jovetici, condamnat la doi ani si sase luni de închisoare, a fost eliberat si expulzat pe 6 aprilie.


Cei doi suporteri care au ramas în închisoare sunt Nikola Klicovici (condamnat la trei ani) si Daniel Janjici (condamnat la doi ani si opt luni).

Incidentele provocate de suporterii sârbi la meciul Italia - Serbia din 12 octombrie 2010, de la Genova, contând pentru preliminariile Euro-2012 (grupa C), s-au soldat cu întreruperea meciului, dupa cinci minute de joc. Întreruperea meciului a fost urmata de conflicte violente între suporterii sârbi si fortele de ordine italiene, care s-au soldat cu 16 raniti, dintre care doi în stare grava.

În 2010, Comisia de Disciplina a UEFA a decis ca Italia sa câstige la "masa verde", cu scorul de 3-0, iar nationala Serbiei a fost sanctionata sa dispute un meci cu portile închise.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”