Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 23 iunie 2011

Criminalii handbalistului Marian Cozma, condamnaţi la închisoare pe viaţă. Petre Cozma: "S-a făcut dreptate!"

Judecătoria din Veszprem i-a condamnat azi la închisoare pe viaţă pe Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo, cei care l-au ucis în urmă cu doi ani şi jumătate pe handbalistul român Marian Cozma. Sentinţa nu e definitivă şi poate fi atacată.

Sztojka Ivan, celălalt vinovat pentru crima petrecută în 8 februarie 2009, când Marian Cozma a fost înjunghiat într-o discotecă din Ungaria, a fost condamnat la 20 de ani închisoare, fără drept de eliberare mai devreme de 15 ani. De asemenea, Gyozo şi Sandor nu vor putea fi eliberaţi înainte de a petrece 30 de ani în închisoare. Alţi doi bărbaţi, Pal Gabor şi Bihari Csaba au primit 5, respectiv 4 ani de închisoare, pentru complicitate la omor. Tot pentru complicitate la omor au mai fost condamnaţi şi Antalik Laszlo, care a primit 2 ani şi 8 luni de închisoare.

"Aflasem vestea de la un prieten care a fost în sală. E bine că justiţia şi-a făcut treaba. Pentru mine asta nu îmi dă nicio satisfacţie. Nimic nu îl mai poate aduce pe Marian înapoi. Ce să le mai facă ălora ca să îi pedepsească. Puteau să îi pună să facă şi sarmale... Sunt sigur că ei vor ataca decizia, dar lucrurile au mers bine în justiţia ungară şi s-a făcut dreptate", ne-a declarat Petre Cozma, tatăl fostului handbalist al echipei naţionale a României.

Pivotul Marian Cozma (26 de ani) a fost omorât într-un bar din oraşul Veszprem. Altercaţia a avut loc în noaptea, în jurul orei 3.00, în timp ce jucătorii formaţiei maghiare se aflau la o petrecere. Românul a fost înjunghiat în inimă de un grup de romi şi a încetat din viaţă la spital, două ore mai târziu. Alţi doi colegi de-ai săi de echipă, croatul Ivan Pesici şi sârbul Zarko Sesum, au fost atacaţi cu cuţitele, ajungând în stare gravă la spital.

Marian Cozma

Data şi locul naşterii: 8.09.1982, Bucureşti
Echipele la care a evoluat: Dinamo Bucureşti (2002-2006) şi MKB Veszprem (2006-2009)
Performanţe: campion al României (2005), campion al Ungariei (2007 şi 2008), Cupa Cupelor (2008)
Meciuri/goluri la naţională: 60/115 goluri; participant la Campionatul Mondial de handbal din Croaţia (2009)

Vom reveni cu amănunte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”