Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 13 iunie 2011

Incidente violente la un marş al homosexualilor în Croaţia. 200 de homosexuali au întâlnit furia a 10 mii (!) de croaţi VIDEO

Aproximativ 200 de persoane participau la această Gay pride, sub protecţia poliţiei, în timp ce manifestanţii au început să arunce cu sticle şi pietre, a precizat postul de radio, informează MEDIAFAX.
Câteva zeci de persoane au fost arestate înaintea marşului, care a fost clasat de poliţie ca având risc ridicat de incidente, în acest oraş prezentat adeseori ca un focar al mediilor conservatoare şi naţionaliste din Croaţia.


Prima Gay pride organizată vreodată în Croaţia a avut loc la Zagreb în 2002 şi peste zece participanţi au fost bătuţi în urma manifestaţiei.

De atunci, marşurile homosexualilor au loc la Zagreb fără incidente, dar fac obiectul unor importante măsuri de securitate.

Societatea croată rămâne foarte tradiţionalistă şi Biserica Catolică, foarte influentă în ţară, a calificat public homosexualitatea drept un "handicap" şi o "perversiune".

Aproximativ 90 la sută dintre croaţi sunt catolici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”