Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 18 iunie 2011

Monumentul Sovietic din Bulgaria, transformat peste noapte în personaje de benzi desenate

La începutul anului trecut, membrii organizaţiei de tineret a Partidului Socialist Bulgar curăţau cu conştiinciozitate monumentul dedicat soldaţilor sovietici din Sofia de picturicile obscene făcute de desenatori amatori care au trecut până atunci prin zonă. Astăzi, trecătorii pot admira în voie o nouă pictură, de această dată efectuată de profesionişti, tot anonimi, care au transformat monumentul într-o adevărată operă de artă.

Fiecare soldat de pe monument a primit câte o identitate celebră, fie a vreunui erou al benzilor desenate, fie a vreunui personaj binecunoscut în industria comercială. Asfel, în imagini pot fi observaţi Moş Crăciun, Superman sau binecunoscutul clown Ronal McDonald, mascota lanţului de restaurante fast-food McDonald’s. Pe postamentul monumentului tronează inscripţia „În pas cu timpul”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”