Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 10 iunie 2011

Noaptea Albă a Galeriilor, pe 10 iunie

Peste 50 de galerii şi spaţii alternative bucureştene îşi aşteaptă vizitatorii să petreacă o noapte de neuitat, vineri spre sâmbătă, în cadrul evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor/NAG5, organizat de Asociaţia Ephemair, anunţă site-ul oficial al manifestării.

Expoziţii, performance-uri, muzică contemporană, teatru, diversitatea spaţiilor în rândul cărora se regăsesc galerii cu un portofoliu important de artişti români, dar şi galerii aflate la primele evenimente, spaţii alternative, instituţii care pentru o noapte devin galerii de artă, ateliere sau intervenţii ale artiştilor în spaţiul urban - toate acestea formează harta celor 55 de galerii participante la NAG5.


Potrivit organizatorilor, creşterea interesului faţă de acest eveniment este demonstrată atât de numărul în creştere al publicului, cât şi de numărul de participanţi tot mai numeros în programul NAG.

În ultimii cinci ani, Noaptea Albă a Galeriilor s-a dezvoltat ca un proiect recunoscut pentru promovarea artelor contemporane şi a tinerilor artişti, prima ediţie având loc în 2007 şi fiind, după Noaptea Albă a Muzeelor, al doilea eveniment cultural desfăşurat pe durata unei nopţi din România.

NAG 2007 a implicat participarea a 12 galerii din Bucureşti, în 2008, a doua ediţie a reunit 14 galerii, iar cea de-a treia ediţie, din 2009, a dublat acest număr la 28, în timp ce anul trecut, în 2010, la cea de-a patra ediţie au fost deschise 40 de locuri de expunere.

La cea de-a cincea ediţie, organizatorii au extins acest eveniment şi în Cluj, devenit în ultimii ani un centru cultural din România cu o dezvoltare spectaculoasă, oraş care a reunit pentru această primă ediţie locală 12 locuri de pe harta NAG.

Şi în acest an, bicicleta este prietena traseului NAG5, organizatorii punând la dispoziţia doritorilor acest mijloc de transport atât de îndrăgit în ultimii ani. Pentru ediţiile viitoare ale NAG vor fi implicate în acest eveniment şi alte oraşe din România pentru a ajuta la promovarea artei contemporane şi a tinerilor artişti români.

Evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor/NAG5 este un proiect cultural susţinut de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN), produs cu sprijinul Raiffeisen Bank şi cu susţinerea partenerilor: Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC), Cicloteque, Asociaţia Green Revolution şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Asociaţia Ephemair are drept scop dezvoltarea unor proiecte culturale care promovează arta contemporană românească şi internaţională. AGERPRES

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”