Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 27 iunie 2011

O campioană mondială la fotbal feminin are tatuat un mesaj în română

România nu are o echipă naţională de fotbal feminin atât de puternică pentru a ajunge la Campionatul Mondial. Avem însă "o jumătate" de reprezentantă la turenul final din Germania.

Simone Laudehr este una dintre cele mai importante jucătoare din naţionala de fotbal feminin a Germaniei, campioană mondială în 2007 şi care acum îşi va apăra titlul chiar acasă, la turneul final din perioada 26 iunie - 17 iulie.

Tânăra de 24 de ani este pe jumătate româncă. Mama sa, Doina, o fostă atletă, s-a mutat în Germania după căsătoria cu Hubert Laudehr, iar Simone cunoaşte destul de bine limba română, având în vedere că jumătate dintre rudele sale sunt aici. Mai mult, ea şi-a tatuat pe braţul stâng, pe partea inferioară, un mesaj în limba română: "Dumnezeule drag, protejează familia mea, dă-le putere, sănătate şi curaj. Eu nu-i voi uita niciodată. Vă păstrez întotdeauna în inima mea".
"E pentru noroc, bineînţeles", subliniază Simone.

Acesta este însă doar cel mai recent tatuaj pe care şi l-a făcut Simone Laudehr. Marcatoarea golului prin care Germania a câştigat în 2007 titlul mondial are mai multe tatuaje, între care şi câte unul pe fiecare labă a piciorului, cu numele părinţilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”