Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 10 iunie 2011

Pedofilii şi violatorii, castraţi ca maidanezii

Parlamentarii propun ca puşcăriaşii condamnaţi pentru abuzuri sexuale să fie trataţi cu pastile care să le inhibe, pe viaţă, pornirile animalice.

Pedofilul Stelian Nicolae, zis "Spanac", a primit cea mai mare pedeapsă din sistemul judiciar românesc: 30 de ani de închisoare. Bărbatul a recunoscut în faţa judecătorilor că a abuzat sexual 8 minori, "convingându-i" prin bătaie.

Oripilaţi de numărul mare de violatori şi pedofili care există în România, câţiva parlamentari au pregătit o lege care vizează castrarea cu pastile, prin metode chimice.

Modelul legislativ este preluat din Polonia şi este aplicat şi în alte ţări europene. "În timpul detenţiei, în regimul penitenciar, persoanelor condamnate pentru viol şi pedofilie li se aplică, de către medici, un tratament chimic", a explicat senatorul Iulian Urban, unul dintre iniţiatorii legii castrării pedofililor şi violatorilor.

"Măsura provoacă fiori"


În România sunt peste 1.400 de condamnaţi definitiv pentru viol şi pedofilie, dintre care o parte sunt la a doua sentinţă pentru acelaşi gen de infracţiuni.

"Nu există săptămână în care să nu vezi la ştiri unul sau două cazuri de abuzuri sexuale", a observat deputatul PD-L, Alin Popoviciu, un alt iniţiator al legii.

Parlamentarii care s-au gândit ca pedofilii să primească această pedeapsă spun că primesc semnale foarte bune.

În plus, din analizele pe care le-au făcut, în ţările unde s-a aplicat legea, numărul abuzurilor sexuale a scăzut foarte mult.

"Legea aceasta are şi o latură foarte dezvoltată de prevenţie. Numai când vor auzi că ar putea fi castraţi, îi apucă fiorii şi vor avea o mare reţinere să mai facă ceva", a mai adăugat deputatul Popoviciu.

Cehia aplică metoda Ciomu


În alte ţări europene, există metode şi mai dure. Cehii au o lege prin care violatorii şi pedofilii sunt castraţi chirurgical, cu bisturiul. "E de ajuns injectarea unei soluţii care le inhibă toate pornirile sexuale. Nu e nevoie de metoda cehă", a spus Popoviciu.

Cei care au făcut puşcărie spun că cele mai grele pedepse le primesc pedofilii. Nu e vorba de numărul mare de ani de detenţie, ci de modul în care sunt trataţi de ceilalţi deţinuţi.

"Când îi văd pe ăştia, ceilalţi puşcăriaşi, condamnaţi pentru fapte mai dure, se gândesc la copiii de acasă, la surorile şi fraţii mai mici, se pun în pielea lor. Pedofilii sunt un fel de sclavi, buni la toate, iar câteodată sunt şi violaţi. N-au tupeu să cârâie (n.r. să spună) la gardieni, că şi-o iau şi mai nasol", a povestit Marian Nicoară, un tânăr care a făcut 5 ani de puşcărie pentru tâlhărie, în Penitenciarul Iaşi.

Sunt şi medici care nu cred să aibă succes proiectul legislativ. "Din punctul meu de vedere, metoda nu are rezultate 100%. Până la urmă e vorba de o problemă psihică şi mai puţin de una organică. Comportamentul lor agresiv nu este legat neapărat de testosteron", e de părere dr. psihiatru Roxana Mischianu, membru al Asociaţiei Române de Medicină Sexuală.

"Medicamentul" pedofiliei


În ţările din UE, cel mai folosit medicament pentru a inhiba pornirile sexuale violatorilor şi pedofililor se cheamă cyproteron acetat. Acest medicament se găseşte şi în România şi este prescris femeilor hiperandrogene, care acnee sau pilozitate foarte mare. Medicamentul inhibă testosteronul, "vinovat" de atitudinea agresivă a celor care fac abuzuri sexuale.

"Medicamentul folosit de ţările unde există legea e şi la noi. Se prescrie femeilor care suferă de hiperandronigitate (acnee, pilozitate excesivă).“
DAN PEREŢIANU, medic endocrinolog

SONDAJ

Europenii cer pastile pentru abuzul sexual


CEHIA.
Guvernul a precizat că aproape 100 de persoane au fost castrate chirurgical în ultimii 10 ani, în timp ce 300 de bărbaţi cehi, condamnaţi pentru violuri, au primit tratament chimic.

POLONIA.
Legea castrării chimice a violatorilor, care exista deja în ţări precum Danemarca sau Suedia, a intrat în vigoare anul trecut. Această pedeapsă a fost pusă în discuţie în 2008, după un caz care i-a şocat pe polonezi. Un individ de 45 de ani şi-a violat fiica de 21 de ani şi a ţinut-o captivă timp de 6 ani. În urma unui sondaj, 80% dintre polonezi au susţinut această măsură.

FRANŢA.
Dezbaterile privind tratarea forţată a violatorilor au devenit mai intense după ce o pariziancă a fost violată cu bestialitate şi apoi şrangulată.

RUSIA. Preşedintele Dimitri Medvedev a declarat, luna trecută, că doreşte introducerea măsurii castrării chimice pentru cei găsiţi vinovaţi pentru acte de pedofilie.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/pedofilii-si-violatorii-castrati-ca-maidanezii-933338.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”