Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 18 iunie 2011

Peste 500 de elevi din Gorj au gânduri de sinucidere

Peste 500 de elevi din judeţul Gorj au o stare afectivă negativă, arată rezultatele chestionarelor aplicate în 32 de unităţi şcolare din judeţ, la cererea Inspectoratului Şcolar, după ce doi elevi s-au sinucis şi alţii au încercat să îşi ia viaţa.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj au dispus ca, din toamnă, elevii ale căror rezultate la chestionare le-au dat de gândit psihologilor să fie consiliaţi fie individual, fie în grup. Din totalul elevilor chestionaţi, 504 adolescenţi şi tineri vor fi monitorizaţi de psihologi.

Cauzele cele mai frecvente care duc la instabilitatea emoţională a elevilor gorjeni sunt, potrivit concluziilor psihologilor, de ordin familial, personal, de natură şcolară şi socială.


"Printre elevii cu acel comportament negativ se numără cei care provin din familii dezorganizate sau reconstituite, cei care comunică defectuos cu părinţii sau chiar deloc şi cei ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate. Apoi îi mai avem pe cei care au o stimă de sine redusă, cei care trec printr-un eşec sentimental sau cei care se subestimează continuu. De asemenea, avem tineri în cazul cărora oboseala de final de an şi-a spus cuvântul sau au dorinţa de a obţine rezultate bune şi foarte bune, dar nu au posibilităţi să îşi atingă acest obiectiv. Cauzele de ordin social sunt foarte puţine şi nu au o foarte mare importanţă", a declarat Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct al ISJ Gorj.

În anul şcolar viitor, aceşti elevi vor participa la şedinţe de consiliere individuală sau de grup. Gheorghe Mitescu a mai declarat că niciunul dintre cei 504 elevi nu au gânduri suicidale, ci doar o stare afectivă negativă.

La sfârşitul lunii mai, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a decis ca elevii din clasele terminale din judeţ să completeze chestionare privind problemele cu care se confruntă, decizia fiind luată după ce în ultima perioadă au fost înregistrate două cazuri identice de suicid la elevi şi mai multe tentative.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”