Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 30 iunie 2011

Şeful Poliţiei Locale Dej a făcut prăpăd pe şosea, cu alcoolemie de 0,8 la mie


Şeful Poliţiei Locale din Dej, Mircea Marcel, a condus maşina instituţiei în stare de ebrietate, noaptea trecută, a provocat mai multe incidente rutiere şi a încercat să se bată cu subordonaţii săi. Până la finalizarea anchetei, Marcel a fost mutat la Serviciul Salubritate.

Aflat într-o stare avansată de ebrietate, poliţistul local a circulat pe o stradă din Dej, şi a provocat mai multe incidente rutiere. Mai mulţi tineri care au văzut spectacolul rutier dat de poliţitul Mircea Marcel au sunat la 112 şi au anunţat că şoferul unui autoturism face slalomuri pe o stradă circulată din municipiul Dej şi că loveşte toate bordurile, lovind şi un autoturism care era parcat regulamentar.

În momentul în care a fost oprit de agenţii Poliţiei Rutiere Dej, maşina Logan care era condusă de poliţistul comunitar era tamponată în mai multe locuri şi avea un cauciuc spart. După ce a fost coborât cu greu din maşină, Mircea Marcel a oferit un alt spectacol şi a vrut să se bată cu agenţii de poliţie, spuându-le acestora că nu au voie să se lege de el pentru că este autoritate a statului după care a urmat o altecaţie fiind nevoie de intervenţia a şase poliţişti pentru a-l imobiliza.

Scandalul a continuat la Spitalul de Urgenţă din Dej, unde poliţistul local a fost adus în cătuşe. În prima fază, acesta a refuzat să i se recolteze probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei şi a continuat cu scandalul. "Eşti un homofil", spune poliţistul local unui agent al Poliţiei Rutiere.

"Să fiţi deştepţi şi fără frică"

"Domnul Mureşan, şeful Poliţiei Dej, e supărat pe mine şi vrea să mă facă pe mine. Mi-a zis că el vrea să îmi demonstreze ce şi cum cum. Sunt un simplu agent public. Întrebarea cât am băut nu are sens. Eram în timpul serviciului şi patrulam. Acum îmi pare foarte rău. Am fost oprit de poliţişti şi s-au uitat la mine aşa şi m-au întrebat ce faceţi domnul? Vi se pare corect ca o autoritate publică, indiferent cine este el să fie imobilizat şi să pună genuchii pe el şase persoane şi să îi pună cătuşele. Este corect sau nu este corect? Sunt comisar de poliţie, nu are importanţă că sunt de poliţie locală sau de poliţie a statului", a spus Mircea Marcel. Acesta şi-a încheiat spectacolul oferit cu o frază celebră: "Să fiţi deştepţi şi fără frică".

Şefului Poliţiei Locale Dej a distrus maşina Poliţiei Locale, după ce a intrat în mai multe canale şi într-un autoturism parcat regulamentar.

Dat afară din Armată, promovat la şefia poliţiei fără a avea pregătire

Interesant este faptul că Mircea Marcel nu este la prima abatere. Acesta a fost dat afară din armată română după ce, în calitate de ofiţer, a fost condamnat la închisoare pentru ultraj împotriva autorităţii. Motivul: Mircea Marcel pleca la o aplicaţie militară, iar în gara din Teiuş, judeţul Alba, s-a îmbătat şi s-a luat la bătaie cu agenţii Poliţiei Transporturi Feroviare.

După ce a fost dat afară din armată, comisarul şef al Poliţiei Locale din Dej a fost salvat de către naşul său, primarul oraşului Costan Morar care l-a numit şef al Poliţiei Comunitare, şi apoi a celei locale, fără a avea pregătirea necesară pentru a ocupa acest post şi fără a susţine un examen.

Primarul municipiului Dej, Costan Morar a precizat că a luat decizia de a-l demite pe Mircea Marcel din funcţia de şef al Poliţiei Locale Dej şi a-l muta la Serviciul Salubritate. "Este regretabil ce s-a întâmplat, în opinia mea este o abatere deosebit de gravă. Am decis schimbarea din funcţie şi transferul la alt compartiment din cadrul Primăriei, la zona de salubritate. Aştept finalizarea anchetei şi a cercetării. În momentul în care a fost prins era cu maşina instituţiei. A fost o uimire şi pentru mine. Concurenţa dintre poliţia locală şi cea naţională este un aspect care nu trebuie omis înăs fapta în sine este un alt aspect", a comentat primarul Morar Costan.

Mircea Marcel va fi cercetat pentur ultraj si conducere a unui autoturism cu o îmibabţie alcoolică peste 0.8 grame la mie.
http://www.evz.ro/detalii/stiri/seful-politiei-locale-dej-finul-primarului-a-condus-beat-si-s-a-batut-cu-politistii-936030.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”